Minecraft sunucu sitesi önerisi

conimc09

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben sunucu açmak istiyorum. İlk olarak Survival olacak sonra Bedwars falan ekleyeceğim. 1.20 ve üzeri sürümleri ve hem Java hem Bedrock destekleyecek. Şu anlık 100 kişide kasma donma olmadan oynanabilecek bir Minecraft sunucu sitesi önerir misiniz? Bir de site oluşturup oradan paket satacağım mesela bir paketi satın alınca sunucuda da envanterine gelecek.

Ben bu modu kullanıyorum. LAN açıyorsun sunucuyu, o senin için sunucuyu kendi portlarıyla internete açıyor. Linki oyun içi sohbete atıyor, oradan arkadaşınıza atarsınız. Ne performans sorunu var ne de sınırlı RAM. Sizin cihaz ne verirse o.

Ya hocam kusura bakma ben içeriği okumadan bodoslama daldım. Senin durumunda parayı gözden çıkarıp sunucu olarak kullanacağın PC düzmen gerek. Sağlam bir işlemci, bol bol RAM ve yeterince hafızalı bir sistem kur. Soğutma çok önemli. Ekran kartına gerek yok. Ekrana bile gerek yok. Geçici bir monitör takarsın.

Sonrası yazılımsal. Linux sunucularına hakim olmalısın. En iyi performans onlarda. Onun üzerinden bir sunucu kuracaksın, onu Windows PC'ne SSH bağlantısıyla bağlayacaksın. Bundan sonra sunucuyu fiziksel olarak ellemene gerek yok. Hava alan bir yerde bulunsun yeter.

SSH bağlantınla Minecraft sunucunu kur. Sunucu çalışır duruma geçince iş sunucuyu istediğin duruma getirmeye geliyor. Pek oralara hakim değilim ama Datapack'lerin gücünü kullanabileceğini biliyorum. Buraya kadar sunucu kurmayı anlattım. Sunucuyu adam etmesi sende.

Dediklerim hermitcraft gibi büyük sunucular için kullanılan düzen. Port forwarding, gözden çıkarılacak para, ayırılacak zaman ve öğrenilecek sistem çok. Evet yorucu ama ciddiysen para kazanabilirsin. İş kurmak gibi düşün.

Hem Java hem Bedrock işi bildiğim kadarıyla olanaksız. Java adı üstünde Java kullanıyor. Bedrok ise C++. Dili aşırı verimli bir şekilde ve anlık olarak birinden ötekine çevirebilmen lazım.

Site kullanmanı önermem. Uzun süreçlerde zarara girmen mümkün. Benim dediğim sana yetenek katar, iş gücü katar. Sunucu sadece MC ile sınırlı olmak zorunda değil. İnternet sitesi işine de girebilirsin. O sistemle hermitcraft'ın Türkiye halini de yaparsın, adam bulması sorun.

Tekrardan yanlış anlamam için bağışla, başlık çok açıklayıcıydı :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı