Minecraft sunucuları nasıl optimize ediliyor?

gamernetking

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba benim aklımda bir soru var. Aternos, Minekeep, Minehut gibi sunucular nasıl optimize? Yani genellikle 1 GB RAM gibi bir miktar veriyorlar ve nedense 1GB RAM'e göre çok az laglı oluyorlar. Ben paralı sunucu almıştım özellikleri i9 işlemci12 GB RAM'di bu sunucu Aternos gibi hostinglere göre daha çok laglıydı. Bunun nedeni Aternos gibi hosting firmalarının sistemlerinin işlemcisinin güçlü olmasından dolayı mı yoksa çok güzel optimize etmelerinden dolayı mı? Eğer optimize etmelerinden dolayıysa ben kendi sunucumu daha iyi nasıl optimize edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aternos gibi servisler 3GB veriyor genelde. Onlar da aşırı optimize değil, CPU'ları iyi olabilir ancak 15-20 eklentiyle 3-4 kişiyle 1-2 ay oynanmaz diye düşünüyorum. i9 işlemcili 12GB RAM'li sunucuyu az da olsa optimize edebilmeniz lazım bir kaç dosyadan. Aternos'a göre daha laglıysa muhtemelen çok fazla uyumsuz eklenti falan kullandınız ve yük bindiriyordur.

Hocam vanilya mi oynayacaksiniz yoksa modlu mu?

Ayrica onun sebebi mod kuruyor hazir ya da dunyayi optimize sekilde olusturmakta bir de Aternos eger eski surumlerde oynamiyorsaniz laglidir.

Onların özel optimize sistemi oluyor.

Hocam vanilya mi oynayacaksiniz yoksa modlu mu?

Ayrica onun sebebi mod kuruyor hazir ya da dunyayi optimize sekilde olusturmakta bir de Aternos eger eski surumlerde oynamiyorsaniz laglidir.

Modsuz çok az pluginli yani gsit gibi pluginlerle oynuyoruz. Satın aldığımız sunucu laglı, minekeepden sunucu açtım 1GB RAM veriyor sunucuya istediğin zaman girebiliyorsun ve paralı sunucuya göre daha optimize nasıl yapıyorlar.

Onların özel optimize sistemi oluyor.
onların optimize sistemi gibi sunucuyu optimize etme yöntemi var mı. Örneğin windows yerine linux lu vds alsak daha iyi optimize olur mu.

Hocam yukarida bahsettiginiz i9 12ram ile pek anlattiginiz dogru gelmiyor islemci kisitlamiyor ram zaten kisitlamaz pluginlerini soyleyebilir misin? Hangi hosting sirketinden aldiniz?

Sunucuyu satın aldığınız hosting de muhtemelen bir sıkıntı var. İnternetleri aksıyor olabilir. İnternet kötü ise ne kadar iyi bir sistemden açarsan aç yine laglı olur.

Hocam yukarida bahsettiginiz i9 12RAM ile pek anlattiginiz dogru gelmiyor islemci kisitlamiyor RAM zaten kisitlamaz pluginlerini soyleyebilir misin? Hangi hosting sirketinden aldiniz?

Bende sunucuda lag olduğu için çok şaşırdım sunucunun 2.günü lag azalmıştı ama hala vardı sunucuda gsit plugini ve skinRestorer pluginleri vardı. Saganetworkden almıştım acaba hostinglemi alakalı.

onların optimize sistemi gibi sunucuyu optimize etme yöntemi var mı. Örneğin windows yerine linux lu vds alsak daha iyi optimize olur mu.
Windows server mi aldiniz? baska program calistiriyor musunuz? Cok performans dususu olur linux server gecebilecekseniz desktop environment olmayan bir svye gecin performans farki cok oluyor.

Kac core cpu aldiniz?

Windows server mi aldiniz? baska program calistiriyor musunuz? Cok performans dususu olur linux server gecebilecekseniz desktop environment olmayan bir svye gecin performans farki cok oluyor.
windows server almıştık bir dahakine dediğinizi denemeye çalışırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…