Minecraft sunucusu açmak için ne kadar kaynak ayırmalıyım?

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
RAM
8 GB 2666 MHz
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
i5-9300H
Merhabalar. Minecraft sunucusunu kendim hostlamayı düşünüyorum. MineOS yazılımını sanal makineye kurup ayarlamalarını yaptım. Test için 2 GB RAM ve 2 çekirdek ayırdım. Daha sonra MineOS Web arayüzünden "Broadcast to LAN" seçeneğini işaretleyip rastgele atadığım IP adresini ayarladım. Sunucuya girmeyi başardım. Sunucu bana göre stabil çalışıyordu. Ancak aklımda bir soru var. 2-3 kişi oynamak istiyoruz. Laptop kullanıyorum. İşlemcim 4C 8T olarak çalışıyor. Sizce sunucunun stabil çalışması için ne kadar kaynak ayarlamam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnanın Aternos denen siteyle uğraşamam.

Konuda yazılı. 2-3 kişi demiştim.

Vanilla düşünüyoruz.

2-4 GB yeterli ve sürüme bağlı fakat stabil bir oyun için (beter, end vesaire yerlere gidilecekse) en az 4 GB gerekir.

3 kişi oynuyorsanız sürümüne göre değişe de minimum 3 GB falan ayırmalısınız. İşlemcinin de yarısını verseniz yeterli olur diye düşünüyorum.

Neden çok kolay benim 2 tane var
Uzun zaman girmediğimizde kendi kendine sunucuyu resetliyor, AFK kaldığımızda oyundan atıyor, sıra olayı var, sıra bittiğinde bizden ekstra onay istiyor ve bazen kaçırabiliyoruz. Ayrıca ayrıntılı şekilde config yapamıyorum.
2-4 GB yeterli ve sürüme bağlı fakat stabil bir oyun için (beter, end vesaire yerlere gidilecekse) en az 4 GB gerekir.
1.18.1 düşünüyoruz hocam. Vanilla olacak. End, Nether zaten oyunun parçası. Olmazsa olmaz.

Plugin sanırım en fazla ping, tarih ve saat tarzı şeyleri gösteren ufak bir plugin olur en fazla.
2 GB RAM yeterli.
O zaman 3 GB verin bence. 1.18.1 ise.

Artık sıra olayı yok fakat kendiniz RAM verirseniz daha akıcı bir oyun keyfi çıkarırsınız.

3 kişi oynuyorsanız sürümüne göre değişe de minimum 3 GB falan ayırmalısınız. İşlemcinin de yarısını verseniz yeterli olur diye düşünüyorum.
Hocam işlemcimin yarısını verirsem bu sefer de oyunun kendisi kasmaz mı?
Artık sıra olayı yok fakat kendiniz RAM verirseniz daha akıcı bir oyun keyfi çıkarırsınız.
Zaten Vanilla düşündüğümüz için 2 GB yeterli diye düşünüyorum. Aternos'da 2 GB kullanıyor ve her türlü yetiyordu.

Hocam işlemcimin yarısını verirsem bu sefer de oyunun kendisi kasmaz mı
2 çekirdek demek istemiştim ve kasmayacağını düşünüyorum. Zaten denemişsiniz ve kasmamış zannedersem?

Zaten Vanilla düşündüğümüz için 2 GB yeterli diye düşünüyorum.
En yeni sürümde falan oynayacaksanız 3 GB'den aşağısını önermem. Aternos yeni sürümlerde 4 GB veriyordu diye hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…