Minecraft sunucusu için kaç GB RAM ve CPU yeterli?

VDS açılmaz satın alınır. Sanal sunucu ile sanal makine aynı şey değildir. Ve vm indirip sunucuyu nasıl kurdunuz ona göre yönlendirelim.

Windows 10-lu vm box kurdum 6GB RAM'li ve 3CPU. MC sunucusu kurmak istiyorum bununla hiç kapanmasin istiyorum.

VDS açılmaz satın alınır. Sanal sunucu ile sanal makine aynı şey değildir. Ve vm indirip sunucuyu nasıl kurdunuz ona göre yönlendirelim.

Yani bu Vm denilen programda kurdugum sanal makine hep acik kalmiyor mu? Minecraft sunucusunu hep acik tutmak icin VDS almam mi gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:

VDS 7/24 açıktır evet. Eğer kendi bilgisayarında yapacaksan PC'ni kapatmadıkça açık kalır sunucu. Lakin direk kendi PC'ne kur. Vm ile kurma çok hantal çalışır.

Bilgisayarınızı kapattığınızda kurduğunuz sanal makine de kapanacaktır.
Sanal makine ana sistemden izole bir şekilde aynı bilgisayarda birden fazla işletim sistemi çalıştırmak içindir.
Burada sanal makineye ihityacınız yok, direkt bilgisayarınıza sunucuyu kurabilirsiniz.
Sanal makineye kursanız da ana bilgisayarınıza kursanız da bilgisayarınızın 7/24 açık kalması gerek.

Sistemde sunucu dışında çalışan bir şey yoksa ve sunucuda Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, makinedeki RAM miktarınızdan 4 GB düşürüp Minecraft sunucusuna verebilirsiniz.
Eğer arayüzlü bir Linux dağıtımı kullanıyorsanız 2 GB, arayüz olmayan bir Linux dağıtımı kullanıyorsanız 1 GB düşürüp Minecraft sunucusuna verebilirsiniz.

16 GB RAM'lı bilgisayarımda Oracle Vm'dan Survival sunucu açmak istiyorum Minecraft için. Sizce kaç GB RAM ve CPU yeterli olur?
Yani Oracle'in bedava bulut hizmetini mi kast ediyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…