Arkadaşlar merhaba Minecraft sunucusu kurdum ama arkadaşlarım gelemiyor. İnternetten port açma ile ilgili bir sürü video izledim ama hala açamadım. Statik IP, dinamik IP mevzusu varmış nasıl yaparım?
Arkadaşlar merhaba Minecraft sunucusu kurdum ama arkadaşlarım gelemiyor. İnternetten port açma ile ilgili bir sürü video izledim ama hala açamadım. Statik IP, dinamik IP mevzusu varmış nasıl yaparım?
Merhabalar. Bu rehberde, arkadaşlarınızla oynamak için Windows 10 üzerinde nasıl Minecraft sunucusu açabileceğinizi anlatacağım. Hemen başlayalım. Öncelikle hangi varyasyonda oynamak istediğinizi seçiyoruz. 1- Java Edition 1.a-Bağlantı NOT: Türkiye'deki IP'lerin çoğu CGN havuzunda olduğu için...
www.technopat.net
Ben buradan bakarak acmıştım.
Hocam sunucu ( Bilgisayar ) güçlü olmalı kasmaması icin onu söyleyeyim.
Minecraft sunucusunu kendi bilgisayarına kurduysan ve arkadaşlarınla girmek istiyorsan hamachi kurmalısın, hem arkadaşların hem de sen. Onun dışında VDS alarak da yapabilirsiniz eğer bütçeniz var ise.
Sanırım Dinamik IP de modemi kapat aç yapınca ip değişiyormuş burada kastettiği hangi ip, Open Port Check Tool -- Verify Port Forwarding on Your Router bu sitede gösterilen ip'nin mi değişmesi gerekiyor? Eğer bu ip ise kapat aç yapınca ip değişmiyor o zaman statik ip ye sahibim ama neden hala port açamıyorum.
CGNAT'tan ip adresini alıyorsun, modemi açıp kapatınca değişiyor doğru ama o o bloktaki ipleri senden başka bir sürü kişi kullandığı için port açamıyorsun, ISS'den statik ip hizmeti alıp modeminizin arayüzünden açmanız gerekiyor.