Minecraft sunucusu kurma

Efenheimer

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
4-5 arkadaşımla oynayacağımız Minecraft sunucusu lazım. Uygunsa kendi bilgisayarıma kurmak istiyorum işlemci Ryzen 5 5500, M2 SSD var, 16 GB DDR4 RAM ve 20 mbps upload hızı var. Sistem özellikleri yeterli mi ya da sunucu kiralamak daha mı mantıklı? Ne özellikte bir sunucu kiralamalıyım önerileriniz var mı? Ayrıca bazıları korsandan oynayacak.

Aternos kullanabilirsin lag clear gibi birkaç plugin indir çok bir sorun olmaz

Aternos ile kurup arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz hem bedava.

Ben olsam kendi sistemimden kurardım. Server properties dosyasından online-mode: false yapabilirsin. Aternos olabilir ama ben olsam kullanmam rahat bir keyif için. İstersende link buradan 45 TL'lik ile sunucuyu alabilirsin. 5 kişilik sunucu açmıştım attığım linkten memnun etti bizi.

Daha önce aternosla kurmuştuk pek güzel bi deneyim olmadı lag sorununu çözsek bile chunk sınırı çok düşük oluyor onun için çözüm var mı
Biz aternos ile de denedik. Dediğim gibi en rahat yazdığım şekilde yapmak daha mantıklı.

Biz aternos ile de denedik. Dediğim gibi en rahat yazdığım şekilde yapmak daha mantıklı.
Peki bunu yaparsak yüksek chunk sınırında oynayabilirmiyiz

Peki bunu yaparsak yüksek chunk sınırında oynayabilirmiyiz
Attığım linkten sunucu kiralarsan sunucuda 4gb ram var aşırı yüksek chunk sınırı olmaz ama idare eder. Kendin kurarsan 6-8gb ramli rahatça oynarsınız diye düşünüyorum. Hiç chunk sınırı için düşünmemiştim sunucu açarken. Sadece rahatça oynayabiliyor muyuz diye baktım.

Bir de minecraftın kendi sunucuları var realms adında aylık 22 lira onlar hakkında bilginiz varmı ordan açsak korsandan oynayabilirler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…