Minecraft sunucusuna 4 GB RAM yeterli mi?

farukmichealson

Zeptopat
Daha fazla  
Bir Minecraft sunucusu satın alacağım ama RAM'inin 4 GB olduğunu gördüm. Halihazırda farklı oyunlarda sunucum olduğu için bu sunucuya çok fazla para ayırmak istemiyorum. Sunucu 4 GB RAM ile op skyblock türünde kaç oyuncu kaldırabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kaç kişi olduğuna bağlı ama 8Gb 15 kişi akıcı olur heralde zaten Skyblock olduğundan minik alan var sadece ama tam emin değilim

25-40 kişi arası oynar diye düşünüyorum. Bu biraz da plugin ve skript sayısına bağlı. Daha önceden 70-80 kişilik bir Faction sunucusu kurmuştum orada bile 70 plugin 20 skript olmasına rağmen zaman zaman lag oluyordu.
Sade bir Skyblock sunucusu olacak. Ek çok fazla bir şey eklemeyeceğim. En fazla minyon plugini birde kırınca otomatik blok gelme plugini eklerim.

Sade bir Skyblock sunucusu olacak. Ek çok fazla bir şey eklemeyeceğim. En fazla minyon plugini birde kırınca otomatik blok gelme plugini eklerim.
Minecraft'da sunucu dediğiniz zaman olması gereken kafadan 10-15 plugin geliyor zaten. Ek olarak sunucuya özel 5-10 plugin daha ekleseniz 25'i bulursunuz. Genelde oyuncular da basit sunucuları çok sevmezler bu yüzden geliştirme yolunda da devam ederseniz yetmez diye düşünüyorum.

Hazır paket kullanacaksan tabi, en iyisi op skyblock. Ama emek vermeden hazır paketle pek ilerleyemezsin belirteyim.
Haklısın ama sade bir sunucu olmasını istiyorum. Ben parasını ödeyeyim sunucu kendi halinde yürüsün gibi bir şey yok. Tabii ki sunucu kendi kendine yükselecek değil.

Minecraft'da sunucu dediğiniz zaman olması gereken kafadan 10-15 plugin geliyor zaten. Ek olarak sunucuya özel 5-10 plugin daha ekleseniz 25'i bulursunuz. Genelde oyuncular da basit sunucuları çok sevmezler bu yüzden geliştirme yolunda da devam ederseniz yetmez diye düşünüyorum.
Sunucu tutarsa zaten paketi yükseltirim. Yani söylemeye çalıştığım şey şu. Adam akıllı oyuncuların sevebileceği ,50 kapasitesi olan bi sunucu için gereken maliyet nedir? 50 kişinin oynaması benim için yeterli.

4 GB RAM sunucunuzun içinde barındırdığı sürüm, pluginler, scriptler, oyuncu sayısı vb. birçok etkene bağlı olarak değişebilir.

Elbette tavsiyem şudur ki sanal sunucuyu almış olduğunuz hostunda bunun üstünde çok büyük bir etkisi var bazı durumlarda kaynakları 100% kullanıyor olduğunuzu zannetmenize rağmen firmaların kullanmış olduğu teknolojiler ve eski donanımlardan ötürü sadece paranızı ve emeğinizi çöpe atmış olursunuz. Basit bir sunucu için 4 GB yeterli olacaktır fakat, komplike bir sunucu içinmin 8 GB tavsiye ederim özellikle Minecraft sunucusu için minimum 4vcpu bir sanal sunucu satın almalısınız.

Uygun fiyatlı ve kaliteli bir sanal sunucu hizmeti önermem gerekirse.
Solusvm Türkiye
AWS

Technopat Haberler

Geri
Yukarı