Minecraft tam ekran veya pencerelide CPU ve RAM %92

İşletim sistemi
Windows 10

yusuftr04

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Eski Sistem 2016-2023 Anakart Asus h61m-k CPU i5-3470 Ram 8GB DDR3 750GB HDD GPU GTX 970 FE 4GB VRAM
Yeni Sistem 2023-? Ankart Asus PRIME h610M-E CPU i5 12400F RAM 16GB DDR4
512GB NVme m2 ssd GPU Asus RTX 3060 Dual12GB GDDR6
RAM
8 ddr3
Ekran kartı
GT 730 4gb gddr5
İşlemci
İntel Core i5 3470
Merhaba yaklaşık 2 gündür bu sorunu yaşıyorum Minecraft oynarken al Tab atınca PC donuyor.
Sonra tekrar kendine geliyor tekrar al Tab yapınca bellek CPU GPU %100 kullanıma geçip mavi ekran veriyor.
PC yeniden açıldığında tekrar giriyorum oyuna RAM MSI Afterburner değerlerine bakınca RAM 6000 ile 5600 MB arası kalıyor.

Al Tab atınca da oyun donuyor 1 saniye sonra düzeliyor RAM kullanımı artıyor.

Dosya Ekleri

• hata.PNG
    43,9 KB · Görüntüleme: 53
  • hata2.PNG
    4,9 KB · Görüntüleme: 47

Normal değerler hocam da o donma sebebi büyük ihtimal Minecraft'ta çok RAM vermenizdendir.

Normal değerler hocam da o donma sebebi büyük ihtimal Minecraft'ta çok RAM vermenizdendir.

Hocam 2 GB RAM verili şu an 1.16.5 sürümde yapmadı ama 1.8.9 sürümlere geçince anormallik yapıyor.

Hocam o zaman Minecraft o kadar kullanması lazımdır o yüzden bu bir sorun değil. Minecraft'ın kullanması gerekiyor o kadar.

Yani hocam kullanmasına bir şey demiyorum ama son 2 günde böyle olmaya başladı 1.8 sürümlerder normalde olmuyor bende endişelenmeye başladım. Örnek vereyim tam ekran açınca oyunu müzik değiştirim diyeyim oyun donuyor 1 2 saniye tekrar geliyor bir bakim bellek kullanımı %60'dan %80 %90'a kadar fırlıyor.

Alt Tab attığında PC açtığınız şeyi ön plana alır o ara düşüş olur ama % 80 90'dan %60'a inmesi acayip geldi dediğim gibi bence normal 2 gündür bir ayar vb. yaptınız mı yaptıktan sonra ise geri alın.

PUBG Mobile oynamak için bilgisayarda CPU sanallaştırma açmıştım kapadım şu anlık normal değerlerde bir %70 %80 kullanım gözükmüyor.

PUBG Mobile oynamak için bilgisayarda CPU sanallaştırma açmıştım kapadım şu anlık normal değerlerde bir %70 %80 kullanım gözükmüyor.

Onunla alakası yoktur büyük ihtimal FPS düşmesi oldu mu oldu ise Minecraft gerektiği kadar kullanıyordu düşmediyse onunla ilgili.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…