Minecraft Türk sunucuları neden geride kaldı?

WindowsPlus

Nanopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu konuyu açmak istemezdim ama bu gerçekten böyle. Genel olarak Türk sunucularına göz attığım zaman SkyBlock, Survival, Towny falan yer alıyor. Faction'da ilgi görüyor ama eskisi kadar değil. Tek Blok sunucuların Türkiye'de azaldığını söyleyebilirim. Eskiden Creative, Türkiye'de ilgi görürdü. Şu anda Türkiye'de Creative dediğimizde aklımıza bu iki büyük sunucu geliyor. Yabancı sunuculara baktığımızda SkyBlock, Survival falan var ama aynı zamanda belki adını ilk kez duyduğunuz Prison ve Generator'de (Gens) ilgi görebilmektedir.

Prison'u Türkiye'de birkaç sunucuda gördüğümü hatırlıyorum ama Prison maalesef Türkiye'de tutmadı. Generator sunucularını Türkiye'de hiçbir zaman görmedim. Bu konuda sizin de görüşünüzü almak istiyorum.

Bunun birçok sebebi var ama benim görüşüm;
  • Türkiye'de Minecraft adına geliştiriciler az, bundan dolayı yeni konseptler yapılamıyor.
  • Geliştirici ekibi iyi olsa bile, aslında olay yönetim ekibinde ve kurdukları politikada bitiyor. Belki de bunu düzgün kuramıyorlar.
  • Sunucu açan kişiler hiçbir farklılık yapmadan neredeyse birbirinin kopyası olarak açıyor ve global odaklı düşünmüyorlar.
  • Toksik kitleyi uzaklaştırmıyorlar.
Bundan dolayı da bence bir süre sonra unutulup gidiyor, hatta Türk yayıncılar bile maalesef yabancı sunucularda oynuyor. İnşallah sadece Minecraft için değil, genel oyun sunucuları kapsamında daha da gelişiriz.

Son düzenleme:
Bu konuyu açmak istemezdim ama bu gerçekten böyle. Genel olarak Türk sunucularına göz attığım zaman SkyBlock, Survival, Towny falan yer alıyor. Faction'da ilgi görüyor ama eskisi kadar değil. Tek Blok sunucuların Türkiye'de azaldığını söyleyebilirim. Eskiden Creative, Türkiye'de ilgi görürdü. Şu anda Türkiye'de Creative dediğimizde aklımıza bu iki büyük sunucu geliyor. Yabancı sunuculara baktığımızda SkyBlock, Survival falan var ama aynı zamanda belki adını ilk kez duyduğunuz Prison ve Generator'de (Gens) ilgi görebilmektedir.

Prison'u Türkiye'de birkaç sunucuda gördüğümü hatırlıyorum ama Prison maalesef Türkiye'de tutmadı. Generator sunucularını Türkiye'de hiçbir zaman görmedim. Bu konuda sizin de görüşünüzü almak istiyorum.
En buyuk nedeni Türkiye deki kitle oyuna para verip oynamak yerine şuan burada yazamadigim o launcher i oynuyorlar.Zaten Minecraft hakkında Türkçe bir şey aratınca onu anlatan veletler full t launcher de

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı