Minecraft uzaktaki bloklar pikselleşiyor

sethr

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, aynı konuyu daha önceden açmıştım ama yeteri kadar detay verememiştim sanırım. Oyunum orijinal ve Java versiyonunda uzaktaki bloklara baktığımda çamurlaşma ve pikselleşme var. Oyunun kendisi piksel piksel olduğu için falan değil. Oyunun kendisi piksel piksel olduğu için böyle olsaydı aynı sorunu Bedrock versiyonunda da yaşardım. Java'nın ayarlarında her şeyi gördüğüm / bildiğim kadarıyla en yükseğe çektim fakat sorun hala aynı. NVIDIA Denetim Masasında ayarım kalite olarak ayarlı. Hangi ayarı yükseltmem gerek veya ne yapabilirim?
1686733513477.png

1686733524555.png
1686733582325.png
1686733614248.png

1686733622192.png

1686733631096.png

1686733766752.png

Merhaba, aynı konuyu daha önceden açmıştım ama yeteri kadar detay verememiştim sanırım. Oyunum orijinal ve Java versiyonunda uzaktaki bloklara baktığımda çamurlaşma ve pikselleşme var. oyunun kendisi piksel piksel olduğu için falan değil. Oyunun kendisi piksel piksel olduğu için böyle olsaydı aynı sorunu Bedrock versiyonunda da yaşardım. Java'nın ayarlarında her şeyi gördüğüm / bildiğim kadarıyla en yükseğe çektim fakat sorun hala aynı. NVIDIA denetim masasında ayarım kalite olarak ayarlı. Hangi ayarı yükseltmem gerek veya ne yapabilirim?

Seçeneklerden görüntü ayarları kısmından kalite kısmında orada anit diye bir şey çıkmalı oradan yapabilirsiniz.

OptiFine kullanmayı denediniz mi? En azından daha detaylı grafik ayarları yapabilirsiniz.
OptiFine kullanıyorum. Kullandığım için ayarlarım bu kadar detaylı zaten.
Mipmap düzeyleri diye bir ayar var onu fulleyin.
Ekran görüntülerinde gördüğünüz üzere maksimumda zaten, bir değişme yok kıssam da maksimuma alsam da.

Java ve Bedrock farklı programlama dilleri ile yazıldı bildiğim kadarıyla ondan ötürü de performans farklılıkları olabilir misal benim külüstür ile Bedrock'ı rahatça oynarken Java'da ağlıyor laptop.

Gelişmiş 3D görüntü ayarlarını kullan seçeneğini seçin.

3D ayarların yönetilmesine girin.

Keskinlik açıksa kapatın, kapalıysa açıp deneyin.

Hocam Win+r yaparak çalıştırı açın, açılan kısma %appdata% yazın, açılan pencerede. Minecraft'ı seçin, o dosyada options.txt olacak onu silmeyi deneyin. Bu ayarlarınızı sıfırlayacak belki çözülebilir.

Görüş açısı efektleri yükseltin.
Ayarlardan ekran boyutunu cihazınıza göre (genellikle 1920*1080@hz falan olur.) Ayarlayın. Grafikleri şahane yapın.
Oyun pixelllerden oluştuğu için çok anormal bir durum değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı