Ücretsiz bir VPN kullanmiyorum Speedtest'ten baktim internet eksikligi neredeyse yok gibi hatta sunucu Kanada'da bende Kanada'ya bagliyim almam gereken en fazla 50 olmasi gerekirken 200 aliyorum neden aldigimida bilmiyorum.
VPN kullanırken pingin artmasının nedeni, internet trafiğinizin VPN sunucusu üzerinden geçmesi ve dolayısıyla ek bir yol kat etmesidir. VPN'in mantığı gereği, veri akışı önce VPN sunucusuna gider ve oradan hedef sunucuya iletilir. Türkiye'de bir VPN kullanıyor olsanız bile, bu ekstra adım ping süresini arttırır.
Ortada size interneti sağlayan kişi değil, internetinizi gizleyen kişi vardır.Ama boyle bir artis saçma olmaz mı ve bu sadece Minecraft'ta oluyor yani baska bir oyunda VPN'le oynarsam baglandigim yerin konumu ve oyunun konumu ile alakali daha dusuk ya da daha fazla aliyorum ama bu durum Minecraft'ta ayni degil.
Ama boyle bir artis saçma olmaz mı ve bu sadece Minecraft'ta oluyor yani baska bir oyunda VPN'le oynarsam baglandigim yerin konumu ve oyunun konumu ile alakali daha dusuk ya da daha fazla aliyorum ama bu durum Minecraft'ta ayni degil.
VPN kullanımında ping artışı internet trafiğinin tamamen VPN sunucusu üzerinden geçmesinden kaynaklı oluyor. Minecraft'ta daha yüksek ping alıyorsan sunucunun konumuna ve VPN sunucunun kalitesine bağlı. Diğer oyunlarda bu durum farklılık gösterebilir.
Ortada size interneti sağlayan kişi değil, internetinizi gizleyen kişi vardır.
Ücretsiz bir VPN kullanmiyorum Speedtest'ten baktim internet eksikligi neredeyse yok gibi hatta sunucu Kanada'da bende Kanada'ya bagliyim almam gereken en fazla 50 olmasi gerekirken 200 aliyorum neden aldigimida bilmiyorum.
Bağlandığın sunucudaki kullanıcı sayısı veya yük, hızınızı etkiler. Yüksek yükteki sunucular daha yavaş hızlara neden olur? Bu durumda daha az yük altında olan bir sunucu seçmeyi dene. İnternet servis sağlayıcının sunduğu hız bazen test sırasında farklılık gösterebilir. Ayrıca, kablosuz bağlantılarda parazit ve mesafe gibi faktörler de hızınızı etkileyebilir.
Birden fazla sunucyu denedim pingler hemen hemen ayni olabilecek en az kisinin oldugu sunucuyuda sectim + kablosuz baglanti kullaniyordum internetten baktiktan sonra kablo bagladim ve sorunum hala ayniydi.
DNS ayarlarını değiştirmeyi biliyorsan Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) kullan. Belki çözüme ulaştırır.
Cloudfare WARP+ vardi onunla deneyeceğim denedikten sonra yazarim.
Cloudfare WARP+ vardi onunla deneyeceğim denedikten sonra yazarim.
WARP normalde aldigim ms i veriyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.