Minecraft Windows 11'de daha iyi FPS veriyor

Microsoft'un oyunları Windows 11'de Windows 10'a göre bir tık daha optimize, fakat diğer bütün oyunlarda Windows 10 bir tık daha iyi ve daha stabil.

Windows 11 kullanırken sürekli oyunlarda çökme sorunları yaşıyordum, sistemim resmi olarak desteklemediği için de olabilir fakat oyunlar dışında hiçbir sorunu yoktu.

Windows 11 şu an güncel ve son 5 yıl içinde çıkmış oyunlarda Windows 10'dan daha fazla FPS veriyor FPS'ı geçtim misal Alt Tab yaparken hız arada donmalar falan 11 de az rastladım 11'e şans vermenizin zamanı geldi bence.

Kesinlikle şans verilmeli başlarda çok fazla bug yaşıyordum en basitinden ses açma kapama menüsünü ilk açtığımda bilgisayar 2-3 saniye kitleniyordu ki i7 10870H işlemcide çok komik bir kilitlenme bu ama şimdi gördüğüm kadarıyla gayet sorunsuz çalışıyor.

Optifine yerine Rubidium veya Fabric üzerinden Sodium ile oynayın ve fps artışını seyredin…

Sodium denedim maalesef FPS artmadığı gibi istikrarsız bir performans aldım. Sodium veya yanından yüklediğim modlar galiba çok şeye karışıyor. Belki tek Sodium iyidir. Optifine halen daha istikrarlı.

Java eklemeniz gerekiyor. Aslında bunu Windows kendisi yapabilir. Zula adlı oyuna harici GPU için Nvidia ile iletişime geçin diye 2021 gibi bir öneri yazmıştım. O öneriyi 2023 gibi dikkate alıp yeni bir güncelleme sunmuşlar. Oyunun başlatıcısı açılınca otomatik olarak Windows grafik ayarlarında, oyunun exe dosyasını yüksek performansa göre ayarlıyorlar. @403976

Minecraft'ı çalıştırın ve görev yöneticisinden JDK dosya konumuna gidin.

Klasör adres çubuğundan ''adresi metin olarak kopyala'' deyin.

Arama kutusuna ''Grafik ayarları'' yazın.

Göz at seçeneğine tıklayın.

Açılan klasör penceresinin adres çubuğuna kopyaladığınız adresi yapıştırın ve entera basarak konuma gidin.

Sonrasında javaw.exe dosyasını bulun ve ekleyin. Oyuna javaw.exe dosyası ile çalışıyor.

Eklenen uygulamaya tıklayarak seçenekler kısmından ''Yüksek performans(Nvidia/AMD)'' seçin ve kaydedin.

@Emir M. saçma bir kullanım var, özellikle işlemci için.

Sen ilerledikçe, dünya da oluşmaya devam ettikçe çok fazla drop giriyor oyuna. Ben bu nedenle Bedrock sürümünü daha çok seviyorum, çok stabil çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…