Minecraft Xbox ve mobil üzerinden crossplay oynanır mı?

Bedrock olanda vardı diye hatırlıyorum.

Eğer aynı sürümü oynuyorsanız birlikte oynanır. Birlikte oynamak için istediğiniz kişiyi Xbox üzerinden arkadaş ekleyin. O kişi oyuna girince Minecraft üzerinden Arkadaşlar kısmında gözükür, ordan Oyuna Katıl diyerek oynayabilirsiniz.

Korsansa olmaz diye biliyorum, orijinal oyunsa olur.

Korsan olmasında sıkıntı yok diye biliyorum. Ben küçükken korsan oynardım. Ban yemeyelim de şimdi. Arkadaşımın bilgisayarıyla cross-play yapardık. Tek sıkıntı aynı sürüm olmalı.

Eğer aynı sürümü oynuyorsanız birlikte oynanır. Birlikte oynamak için istediğiniz kişiyi Xbox üzerinden arkadaş ekleyin. O kişi oyuna girince Minecraft üzerinden arkadaşlar kısmında gözükür, oradan oyuna katıl diyerek oynayabilirsiniz.

Oyun içerisinde arkadaş ekleme yeri var galiba oradan da olur.

Arkadaşım korsan, ben orijinal MC oynuyoruz ama giremedik beraber bir ütrlü. Arkadaş ekliyiz ama MC oynamıyor gözüküyoruz.
Korsanla orijinalin cross-play yapması pek mümkün değil. Zira korsan edisyonlar Minecraft sunucularıyla arasındaki bağlantıyı keserek oyuna offline muamelesi yapıyor.

ZeroTier/Hamachi vb. programlar eğer kurulabiliyorsa kullanılarak LAN'dan oynanabilir yine de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı