Minecraft yerel ağda nasıl oynanır?

Daha fazla  
İnternette bayağı bir araştırma yaptım, hepsinde IP adresinden sonra 2 nokta üst üste sonra oyunun bize verdiği portu yazmamız lazım deniyor, ama bu işe yaramıyor.

Hamachi ile de bin defa denedim fakat o da etki etmiyor. Bir ara aynı modeme bağlı 2 ayrı cihazla bağlanmayı denedim öyle bile olmuyor.
Essential diye bir mod buldum, fakat o da hata verip durduğundan saldım. Aternos gibi beleş sunucu yerleri de düşük chunk ve performans sorunlarından kullanmak istemiyorum.

Sonra tekrar başa döndüm. Şu oyunu 10 yıldır oynadım (ve evet crack oynadım, bir önceki konumu gördüyseniz), ama 10 yıldır asla yerel ağda oynayamadım. Artık kafayı yiyeceğim, tek istediğim arkadaşlarımla falan kendi Survival dünyamı paylaşmak.

İnternette bayağı bir araştırma yaptım, hepsinde IP adresinden sonra 2 nokta üst üste sonra oyunun bize verdiği portu yazmamız lazım deniyor, ama bu işe yaramıyor.

Hamachi ile de bin defa denedim fakat o da etki etmiyor. Bir ara aynı modeme bağlı 2 ayrı cihazla bağlanmayı denedim öyle bile olmuyor.
Essential diye bir mod buldum, fakat o da hata verip durduğundan saldım. Aternos gibi beleş sunucu yerleri de düşük chunk ve performans sorunlarından kullanmak istemiyorum.

Sonra tekrar başa döndüm. Şu oyunu 10 yıldır oynadım (ve evet crack oynadım, bir önceki konumu gördüyseniz), ama 10 yıldır asla yerel ağda oynayamadım. Artık kafayı yiyeceğim, tek istediğim arkadaşlarımla falan kendi Survival dünyamı paylaşmak.

Aternos ile plugin ve mod kurabilirsin Hamachi ile o özelliği yapar mısın bilmiyorum Hamachi biraz daha laglı olabilir Aternos'u kuran kişinin download uploadı dengeli ve iyi olursa lag yaşamazsınız.

Aternos ile plugin ve mod kurabilirsin Hamachi ile o özelliği yapar mısın bilmiyorum Hamachi biraz daha laglı olabilir Aternos'u kuran kişinin download uploadı dengeli ve iyi olursa lag yaşamazsınız.
Hamachi açan kişinin donanımı iyi olması gerekiyor ve interneti.

Örnek veriyorum Hamachi ile bağlandıktan sonra oyundan bir mape girip ESC menüsünden Open to LAN diyip açman gerekiyor. Sana bir port verecek, karşı taraf senin ip adresin ve o portu kullanarak bağlanacak, aksi takdirde kimse bağlanamaz dünyaya.

Edit: Tam okumamışım, oyunun bize verdiği port demişsin zaten.

Son düzenleme:

Eski sürümlerde çalışıyor yerel bağlantı yeni surumlerde Xbox ile bağlanabilirsin 1.18. altı yerel ağ destekliyor

Hamachi açan kişinin donanımı iyi olması gerekiyor ve interneti.
Sadece upload hızı yüksek olsa yeterli. Son sürümler hariç PaperMC sunucuları kaynakları çok fazla tüketmez. Forge için bilmiyorum.

Yerel Ağda Paylaş özelliği sadece orijinal sürümlerde çalışır. Bunun nedeni sunucu çalıştırırken server.properties dosyasında "online-mode" değişkeninin true olmasıdır. Çıtırından teknik bir neden yani, bunlarla kafa yormanıza gerek yok.

Sunucu açmanız gerekiyor. Dilerseniz TeamViewer'la gösteririm, buraya da nasıl yaptığımı yazarım.

Minecraft sunucularıyla çok ama çok uzun zamandır cebelleşiyorum, bu sorunu çözebileceğimizi düşünüyorum hocam. Burada mısınız?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı