1-2 ay önce Haziran'ın sonlarına doğru almayı düşünüyordum dedim zam gelir alayım ve baktım ki gelmiş iyi ki almışım arkadaşlarım almadı beni dinlemediler şimdi alamıyorlar, almak istemiyorlar bu fiyata.
Söylenecek söz yok, Java + Bedrock 76.25 TL'ye almıştım, hadi o zamanlar yaza özel Bedrock alana Java da veriyorlardı ama yine de fiyat artışı cidden inanılmaz fazla.
Aslında "hepsi" değil, ben orijinal sürüm ile Hypixel ve CubeCraft gibi sunucularda oynuyorum genelde. Çünkü Türk ve premiumsuz olarak tabir edilen sunucuların çoğunda denetimsizlikten ve çalışmayan rapor sistemlerinden dolayı kitle aşırı berbat.
Herkese orijinal Minecraft alıp o bataklık sunuculardan kurtulmalarını tavsiye ederim ama bu zamdan sonra artık kolay kolay alınacak bir fiyatta değil. Oyunun ülkemizdeki kitlesinin büyük bölümü de çocuklardan oluştuğu için tek seferde böyle bir ücreti çoğunun verebileceğini sanmıyorum.
500 TL'ye pahalı diyenler burada mı?
Bu artış normal karşılıyorum çünkü Android için de minecoin fiyatlarına sitedeki fiyatların aynısını yaptılar.
Nisan ayında çektiğim fotoğraf:
PC'ye Java + Bedrock'u 300 TL civarına, telefona 50 TL'ye almıştım zamanında bal gibi kullanıyorum Hypixel, realms vs. İnsanlar hâla niye para verdin diyor. Böylesine ikonik ve klasik oyuna para vermeyeceksin de neye para vereceksin?
1 buçuk ay önce game Pass indirimiyle 407.20₺ ye almıştım. Dolar olarak oyunun fiyatı 13 dolara denk geliyordu ki yurt dışında fiyatlar sabit 29.99$.şu an tam fiyatını buldu diyebiliriz.
Ahah beğenmeyenler olmuş. Siz gidin 2 haftada gelecek güncellemeyi 10 yıl sonra getiren minecraft'ınıza 1000tl verin. Survival açısından en leş oyun. Modlar ya da Sunucular tamamen kurtarıyor oyunu.