Minecraft'ın yapımcısı Notch, Minecraft'ın ruhani devamı olabilecek bir oyun yapmayı planlıyor

Aslan Mert

Hectopat
Makaleler
2
Selam arkadaşlar!

Minecraft'ın yapımcısı olan "Notch" kullanıcı adı ile tanınan "Markus Persson", X hesabı üzerinden açtığı anket ile " Minecraft'ın ruhani devamı sayılabilecek aynı türde bir oyun mu yoksa 'nostaljik tarzda roughlike-dungeon crawler' türünde yeni bir oyun mu yapmamı istersiniz? " diye takipçilerine sordu ve halen devam eden ankette ağırlıklı olarak "Minecraft 2 yap ihtiyar" seçeneği seçilmesi üzerine bir sonraki tweet'inde "bu arada, bu konuda tamamen ciddiyim" diyerek yeni bir oyun yapmak niyetinde olduğunu takipçilerine duyurdu.

Paylaşımının altında takipçilerinin sorularını cevaplayan Notch yeni projesine zamanında Minecraft'ın haklarını Microsoft'a sattığı için "Minecraft 2" ismini veremeyeceğini ancak eğer Microsoft bu işi birlikte yapmak isterse bunu yapabileceklerini hatta bu tarzda yeni bir oyun yaparak "kötü niyetli" hareket ettiği düşünülmesin diye Microsoft'a yeni projeden vermesi gerektiğinden daha çok pay hakkı verebileceğini belirtti.

Neticede eğer Microsoft ile anlaşabilirseler "Minecraft 2" adında anlaşamazlarsa aynı yani "sandbox survival" türünde yeni bir oyun yapacakmış.

Başkaca tweet'lerinden anladığım kadarı ile (Örnek 1, 2, 3, 4) aklında olan "roughlike-dungeon crawler" tarzında bir oyun yapmak ancak madem bu işe emek harcayacağım ve bir nevi market araştırması da olsun diyerek "minecraft 2" ister misiniz? diye sormuş. Bunun seçilmesi üzerine bu türe yönelmiş, önceden "minecraft 2" için kafasında oluşturduğu yeni mekanikler veya görsel tarz yok gibi duruyor.

Sizler ne düşünüyorsunuz, "Minecraft 2" yapılacak olsa neler eklenebilir ve neye benzer, satın alır mısınız?

Yeni bir ''Minecraft'' çıkarabilecek tek adam. Keyifli bir iş çıkarabilir gibi duruyor.

Minecraft 2 ve GTA 6 çıkacağına göre artık Satranç 2'yi bekleyebiliriz 😄.
+ Half life 3. Ona ilişkin de dedikodular çıkmaya başladı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki satranç 2'yi de ben geliştiririm :) Sartançta roguelike deckbuilder, balatro gibimsi bir mekanikle nasıl olur diye game design düşünüyordum.

Son düzenleme:
+ Half-Life 3. Ona ilişkin de dedikodular çıkmaya başladı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki satranç 2'yi de ben geliştiririm :) Sartançta roguelike deckbuilder, balatro gibimsi bir mekanikle nasıl olur diye game design düşünüyordum.

Satranç 2'yi heyecanla bekliyoruz hocam gelsin😁.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı