Çözüldü Minecraft'ta haritalandırma nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bir köy inşa ettim ve haritasını çıkarmak istiyorum. Elimdeki boş haritayı açtığım zaman çok alakasız yerleri açıyor ve bir türlü ortalayamıyorum.
9 parça harita ile köyün haritasını nasıl çıkarabilirim? İnternette bulamadım.

Çözüm
Arkadaşlar ben bir köy inşa ettim ve haritasını çıkarmak istiyorum. Elimdeki boş haritayı açtığım zaman çok alakasız yerleri açıyor ve bir türlü ortalayamıyorum.

En ufak harita 128x128 olması lazım. Chunkları baz alarak bölme bölme yapmalısınız. Bir chunk 16x16'lık bölümü gösterir. Yani bir harita yaklaşık 64 chunk. Senin başlaman gerek yer bütün chunkları ortası merkez. Bir yanlışım yoktur umarım. Birçok harita tipi var büyültme payı falan da var.

En ufak harita 128x128 olması lazım. Chunkları baz alarak bölme bölme yapmalısınız. Bir chunk 16x16'lık bölümü gösterir. Yani bir harita yaklaşık 64 chunk. Senin başlaman gerek yer bütün chunkları ortası merkez. Bir yanlışım yoktur umarım. Birçok harita tipi var büyültme payı falan da var.

Çözüm

Baktığım yönün bir önemi var mı peki hocam?

Birçok kez başka şeyler denedim yine aynı sonucu aldım da. Ya da ben beceremedim.

Ha anladım. Eyvallah hocam iyi akşamlar.

Eğer harita yamuk açılırsa sıkıntı etme chunk sınırlarında biter harita diğer chunk sınırına geçince başka bir bölümün haritasını oluşturue.

Eğer harita yamuk açılırsa sıkıntı etme chunk sınırlarında biter harita diğer chunk sınırına geçince başka bir bölümün haritasını oluşturue.

IMG_20250316_014339.jpg

Bakın burada rastgele yerde harita açtım örnek olarak chunk bitişini buldum hemen yana geçip yenisini açtım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı