Minecraft'ta SMP sunucusu nasıl kurulur?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar smp tarzında sadece özel kişileri alacağım türden Minecraft server kurmak istiyorum.

Birkaç host şirketinden host satın almıştım ancak memnun kalmadım.

Yedek bir bilgisayar satın alıp kendi serverimi kurmak istiyorum serverde en fazla 40-50 kişi olur tahminimce sizce nasıl bir yol izlemeliyim, neler yapmalıyım yedek bilgisayar satın almak mı yoksa host kiralamak mı mantıklıdır?

Çok arada kaldım ve bu konuda bilgili kişilerden yardım istiyorum.

Sadece arkadaşlarımla değil sunucuyu sabote etmeyecek güveneceğim birkaç kişiyi alacağım sadece bu kişi sayısını bilmiyorum forumlardan veya ne bileyim bir yerlerden çağıracağım. Çocukluk hayalimi şimdi gerçekleştiriyorum da diyebilirim. Kendim bizzat yüksek RAM'li yedek bir PC'de alabilirim bu serverin açık durması için ve yıllarca açık tutacağım bu serveri insanlar gelip Survival'ini oynayıp yapılarını yapıp çıkacak. 4-5 tane host firmasından satın aldım serverleri ama yarısının RAM'i yetmedi yarısı aşırı tuzlu diğer yarısının teknik desteği çöp hiçbir şekilde yardım etmemişlerdi.

Alabileceğin host ile alabileceğin yedek bilgisayar özelliklerini karşılaştır.
Sunucu tahmini ne kadar sürede açık kalacak onu düşün.
Yedek bilgisayar sunucu kapandıktan sonradan da işine yarar mı onu da anla.

Hangisi avantajlı gelirse onu kullan.

Not:
Eğer internet sağlayıcın seni CGNAT ağına atamışsa üstüne bir de statik IP kiralaman gerekir.
İnternetin hızlı olmalı ve modem/router tarfiği kaldırabilecek seviyede olmalı ki senin akışına engel teşkil etmesin.

Host aldım dediğinde Linux, Windows vb. tarzda bir host alıp sunucuyu orada mı başlattın yoksa direkt Minecraft sunucusu mu aldın?
Minecraft suncusu aldıysan Linux ya da Windows çalışan bir sunucu satın almaya deneyebilirsin.

Sunucu işleri ile fazla uğraşacaksan yedek bilgisayar almak daha kârlı olur. Kısacası sunucu bilgisayarı diyelim.
Yüksek RAM, iyi bir işlemci ve gereken dosyaları tutacak kadar yeterlilikte depolamanın oluşturduğu sistem işini görür. Sunucular ekran kartını kullanmazlar. O anlamda da tasarruf sağlarsın.

Alabileceğin host ile alabileceğin yedek bilgisayar özelliklerini karşılaştır.
Sunucu tahmini ne kadar sürede açık kalacak onu düşün.
Yedek bilgisayar sunucu kapandıktan sonradan da işine yarar mı onu da anla.

Hangisi avantajlı gelirse onu kullan.

Not:
Eğer internet sağlayıcın seni CGNAT ağına atamışsa üstüne bir de statik IP kiralaman gerekir.
İnternetin hızlı olmalı ve modem/router tarfiği kaldırabilecek seviyede olmalı ki senin akışına engel teşkil etmesin.

Host aldım dediğinde Linux, Windows vb. tarzda bir host alıp sunucuyu orada mı başlattın yoksa direkt Minecraft sunucusu mu aldın?
Minecraft suncusu aldıysan Linux'ya da Windows çalışan bir sunucu satın almaya deneyebilirsin.

Sunucu işleri ile fazla uğraşacaksan yedek bilgisayar almak daha kârlı olur. Kısacası sunucu bilgisayarı diyelim.
Yüksek RAM, iyi bir işlemci ve gereken dosyaları tutacak kadar yeterlilikte depolamanın oluşturduğu sistem işini görür. Sunucular ekran kartını kullanmazlar. O anlamda da tasarruf sağlarsın.

Batıhosttan satın aldım 6 GB RAM aldım ancak kurmasını başaramadım uzaktan bilgisayar türünde bir şeyler yapmaya çalıştım yapamadım yardım istedim değil yardım etmek mesajıma cevap dahi vermediler tiksindim yardım etseler dahi oradan kullanmayı devam etmeyi düşünmüyorum. Saganetwork'den aldım RAM'i yetersiz kaldı tek sıkıntısı bu idi yükseltmek istediğimde fiyatı tuzlu geldi. Bunlar dışında ufak tefek yerlerden kiraladım ancak gene onlardan da memnun kalmadım. Konu dışı olacak ama host öneriniz varsa ona da açığım. Linux host alsam nasıl kuracağım o konuda yardımlarınıza da ihtiyacım var.
Sunucu smp olacağı için çok bir plugin kurmayı düşünmüyorum en fazla shopkeeper vb. 10-20 tane plugin olur ufaktan bir spawn yaparım onun dışında tamamen smp zaten. Bunun dışında DDoS koruması vb. şeyler de önemli sabote edenler illaki olacaktır kolayca mapi yedekleyeceğim şekilde olması da gerekiyor.

Sadece arkadaslarinla bitlikte oynayacsan aylık 30TL vererek realms aboneliği al bence.

Bir de Minecraft Realms konusunda birkaç sorum var;
Bu realms sunucu tarzında mıdır sunucuyu kapatınca mapini alabiliyor muyuz?
İçerisine plugin yüklüyor muyuz yoksa sadece bildiğimiz Co-op tarzında mı?
Sabote edenlere karşı koruma var mıdır DDoS vb.

Son düzenleme:
DDoS korumalarıyla falan gelişmiş sunucular genel olarak pahalı. Exaroton var denemeye değebilir. Google Cloud, Microsoft Azure gibi servisler var. Daha önce Minecraft sunucusu için denemediğimden nasıllar bilmiyorum.

Kendin bilgisaya alıp kendi sunucunu açarsan DDoS koruma yöntemlerini de kendin yapman gerekir. Ya da en azından Cloudflare falan kullanabilirsin.

Ya da sunucuya girecek kişiler için Duck DNS kullanarak whitelist ile IP filtreleme ile sunucuya girip girememelerini belirleyebilirsin.

Modemime saldırı olsun istemem muhtemelen olmayacaktır ama gene de insan zarar görmemek istiyor ne olur ne olmaz hesabı. Whitelist şeklinde yapacağım sunucuyu. Ya da direk elimi ayağımı çekip 3-5 arkadaş toplayıp realms sunucusu açacağım. Server açınca oyuncu toplayabilir miyim onu bile bilmiyorum.

Realms sunucu hakkında bilginiz var mıdır orijinal hesabı olmayanlar girebiliyor mu? Girdim sitesinden baktım 10 kişiye kadar alıyorlar ve aylık 22 TL diyorlar bana gayet uygun geldi.

Orijinal Minecraft'ı olmayanlar giremiyor ve de mod kurulamıyor diye biliyorum. Küçük bir sunucu için 20-30 TL iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı