Minecraft'te FPS düşüyor

Arkaplanda çok fazla program vesaire açıksa o da oyunun process sürecini yavaşlatabilir. Örneğin Discord, Spotify, tarayıcı ve Steam açıksa ve bu şekilde oyuna giriyorsan bu durumda etkiler.

Hocam ayarları düşürüp deneyin bir olmadı ekran kartınıza göre FPS arttırma videolarına bakın.

Arkaplanda çok fazla program vesaire açıksa veya o da oyunun process sürecini yavaşlatabilir. Örneğin Discord, Spotify, tarayıcı ve steam açıksa ve bu şekilde oyuna giriyorsan bu durumda etkiler.
Tarayıcıyı bile Görev Yöneticisinden kapatıyorum.

Çok değil ama dünyayı ilk oluşturduğumda bayağı yaşanıyor. İşlemcim i5 3570. acaba R5 3600 yaparsam drop birazcık olsa da kesilir mi?

Chunk seviyesi çok yüksekse indir ne kadar yüksek olursa PC de ona göre da ha geç yükleyebiliyor haritayı.

Chunk seviyesi çok yüksekse indir ne kadar yüksek olursa PC de ona göre da ha geç yükleyebiliyor haritayı.
11 Chunk yani çok da değil.
Demek tek çare işlemciyi yükseltmek. 1.5 seneye 2000TL ile anakart ve işlemci alıcağım. O zaman zaten öneri konuları açarım. Bir de R5 3600 için hep anakart güncellemesi yapmak gerekir mi?

Son sürümler değil de 1.15.2 vs. kullanın.
Bir de sistem özelliklerini atar mısın?

Hocam ben yeniliği çok sevdiğimden 1.18 experimental snapshot bile oynuyorum 1.15. 2 oynamam da ihtimal yok.

En başta yazdım. Arkadaşlar mesajlarımı tamamen okur musunuz?

Pardon görmemişim Minecraft Revo Uninstaller programı ile kaldır sonra geri yükle sorun gitmezse Java sürümünü güncelle eğer yine olmazsa PC formatla yine olmazsa hard disk kullanıyosan SSD al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…