Merhaba, evde mini bir sunucu kurmak istiyorum. Proxmox containerlar ile birden fazla araç kullanacağım. Şu an eski bir laptopu kullanıyorum fakat mini PC'ye ihtiyaç doğdu. Asıl amacım tailscale ile uzaktan çalışmak ve kendi domainlerimi buradan yayımlamak. Üç seçenek arasında kaldım. Sizin öneriniz ne olur?
Hocam birinde 12. nesil, birinde 13. nesil işlemci var ve geri kalan özellikleri çok yakın. Yani zaten ev için istiyorsanız yeni bir işlemci her zaman daha iyi olacaktır.
Yapmak istediğim şey evde mini bir sunucu kurmak. Nextcloud gibi araçlar kullanarak Google servislerinden biraz uzaklaşmak, akıllı ev ürünlerimi tek bir local cihazda tutmak ve aynı zamanda dışarıdayken direkt localimde çalışmalarıma devam etmek. Bununla birlikte kendime ait web App'lerimi buradan canlıya almak. Kısaca yapmak istediklerim bunlar.
Hocam birinde 12. nesil, birinde 13. nesil işlemci var ve geri kalan özellikleri çok yakın. Yani zaten ev için istiyorsanız yeni bir işlemci her zaman daha iyi olacaktır.
Merhaba, ben de tam olarak sizinle aynı kullanım senaryosu dahilinde bir mini PC arayışı içerisindeyim.
Daha fazla VM için 8-12 thread içeren modellere yöneldim. Ev kullanımı için fazla mı olur emin olamadım. Bu iki modelden GMKtec M6 daha mantıklı geldi.
Merhaba, ben de tam olarak sizinle aynı kullanım senaryosu dahilinde bir mini PC arayışı içerisindeyim.
Daha fazla VM için 8-12 thread içeren modellere yöneldim. Ev kullanımı için fazla mı olur emin olamadım. Bu iki modelden GMKtec M6 daha mantıklı geldi.