Merhaba,
Öncelikle herkese iyi sosyaller dostlar, yılbaşına kadar kompakt bir ITX kasa niyetindeyim. Lakin hem ülkemizde bu konseptin pek gelişmemiş olmasından ötürü ITX sistemlere uygun parça kıtlığı hem de bu konu hakkındaki Türkçe içeriklerin çok kısıtlı olması sebebiyle bu başlığı açmaya karar verdim. Bu başlık altında hem kendi topladığım sistemden bahsetmek, hem de ileride bu başlığı sürekli güncel kalacak ve diğer insanlara ITX kasa toplama rehberi olabilecek potansiyel bir başlığa dönüştürmek istiyorum. Şimdilik kendi topladığım sistemi paylaşıyorum, hem yorumlarınızı bekliyorum hem de bu başlığı nasıl geliştirebiliriz onu tartışalım istiyorum. Aşağıda paylaştığım görseldeki bütün ürünler Türkiye'de bulunabiliyor, ilerleyen süreçte linkleri de paylaşacağım.
Ürünü toplama amacımdan da bahsedeyim; yakın zamana kadar evimde salonda bulunan TUF GT502 kasayı çok yer kapladığı ofise taşıdım, şu ana kadar da evde bilgisayar kullanmaya ihtiyacım olduğu zaman sürekli olarak laptop açıp, laptopu monitöre, klavyeye bağlayıp, dışarıda işim olduğu zamanlarda da geri söküyordum. Bu haftada 1-2 kere yapıldığı zaman çok sorun değil fakat neredeyse her gün evde bilgisayar kullanmam gerektiği için yeni bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Bu bilgisayarı toplarken üç temel amacım vardı; birincisi ve en önemlisi kasanın kompakt, masada çok yer kaplamayan bir model olması, ikincisi modelleme yapılabilecek(SketchUP, Blender, D5 Render vs.) uygulamalarda akıcı olarak çalışabilmesi ve üçüncüsü de iyi bir oyun performansı olmasıydı.
Dediğim gibi Türkiye'de ITX parçalar için piyasa çok kısıtlı ve anakartlar da bu işten nasibini almış durumda. Ben nispeten uzun ömürlü(5+ yıl) bir bilgisayar toplamak istediğim için AM5 platformunu tercih ettim. MSI B850I MPG hem 320mhz Wi-Fi 7 teknolojisine sahip, hem VRM'leri sağlam, hem de beyaz olduğu için tam benim için biçilmiş kaftan. Bu arada ilginç bir şekilde beyaz olsun ITX olsun AM5 olsun derseniz bir alternatif de Gigabyte X870I ICE modeli ama açıkçası bu karttaki Wi-Fi 7'nin 160 mhz olması ve X870 ile B850 arasında çok ciddi bir fark olmaması beni MSI modeline yöneltti.
Konu Güncellenecek...