Mini-ITX i7-8700 ve RX 580 Sistem Toplama

paL

Decapat
Kasayı birkaç ayda bir taşımak zorunda kalma ihtimalimden dolayı; i7-8700 ve RX 580 bazlı alacağım bilgisayar için Mini-ITX bir kasa, bir güç kaynağı ve bir de kasayla uyumlu işlemci soğutucusu önerebilir misiniz?
Kasa ve güç kaynağı için ayırabildiğim bütçe 650TL. İşlemci soğutucusu için kafamda sabit bir bütçe yok.

Aklımdaki kasalar:

Son düzenleyen: Moderatör:
İki kasa arasından Silverstone olan, taşımak için daha uygun. CM 110 hem biraz daha geniş, hem de yüksek. Bu da taşınmasını zorlaştırıyor.

Güç kaynağı olarak; ya modüler, standart ATX formunda bir PSU ya da SFX standardında bir PSU alın derim. Hem kasa içi hava dolaşımı açısından hem de toplarken size vereceği rahatlıktan ötürü önemli. Hatta bu konularda tecrübesiz biri ATX PSU ve kablolarını bu kasalara sığdıramayabilir bile.

Uzun süredir Silverstone Sugo modelini kullanıyorum ben de. Soğutucu olarak Deepcool marka, 120'lik bir sıvı soğutma kullanıyorum. Ses, soğutma ve taşınabilirlik olarak memnunum.

Genel bütçenizi bilmiyorum ama kafanızdaki tüm sistem bileşenlerini ve kullanım amacınızı yazarsanız, yardımcı olmaya çalışırım.

İfadeler: paL
Silverstone Raven kasalara bakabilirsin.
Bu kasayı da tercih edebilirsin dahili PSU 650W 80+ Bronze Sertifikalı
Kendi soğutucusunu kullanabilirsin alternatif olarak bunlardan birisini alabilirsin bütçeni aşar ama şuan ki dolar kuru ile ancak bu kadar oluyor.

Son düzenleme:
Genel bütçenizi bilmiyorum ama kafanızdaki tüm sistem bileşenlerini ve kullanım amacınızı yazarsanız, yardımcı olmaya çalışırım.
Kafamda;
i7-8700
Sapphire Pulse RX 580 4G OC (11265-09-20G)
Kingston HyperX Fury Black 8 GB(2x4) 2666MHz (HX426C15FBK2/8)

Corsair 120GB Force LE
bileşenleri var ve pahalıya kaçmayacak küçük bir kasa toplamak istiyorum. Dediğim gibi birkaç ayda bir yerini değiştirmek zorunda kalacağım ve taşırken zorluk çıkarmasını istemiyorum. Ama gördüğüm kadarıyla anakartın bile mini-ITX olması fiyatını iki katına çıkarıyor. Micro-ATX bir anakartın sığabileceği boyutlarda bir kasa bulmam lazım.

Evet, özellikle anakartlar Mini ITX olunca hem model hem de fiyat sıkıntısı baş gösteriyor. Ama şu an piyasada olan birçok Mini ITX kasa bile yeterince küçük değilken, Micro ATX ve yeterince küçük kasa bulmak çok zor. Micro ATX ve küçük yapıda Frisby gibi markaların birkaç modeli mevcut ama onlar da hem kalite hem de kullanışlılık olarak çok iyi modeller değil.

Micro ATX ve küçük yapıda Frisby gibi markaların birkaç modeli mevcut ama onlar da hem kalite hem de kullanışlılık olarak çok iyi modeller değil.
Bütçem dahilinde bir Micro-ATX kasa bulup taşırken dikkatli olmaya çalışacağım o halde. Mini-ITX maalesef bütçemi aşıyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Aklına bir şey takılırsa sor elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz.

Aklına bir şey takılırsa sor elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz.
Micro-ATX bir kasada i7-8700'ü yeteri kadar soğutabilecek bir soğutucu önerirseniz çok iyi olur. Onun dışındaki parçalar hemen hemen belirli kafamda.
Aynı şekilde kasayı taşımamda yardımcı olabilecek çanta, taşıyıcı, ucuz kargo şirketi veya herhangi bir taktik de işime yarar.

Taşıma konusunda bir taktik vereyim. Sıvı soğutmayı takarsın diğer kule tipi soğutuculara göre çok daha az sallanır bir de taşıma esnasında ekran kartını çıkarım kutusuna koyup taşı. UPS kargo tercih edilebilir ben sorun yaşamadım. Soğutucunun yanında fan gelmiyor o yüzden fan olarak tavsiyemde bu 83CFM ile güzel bir hava akışı sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…