Mini ITX/ITX sistem toplanır mı?

spaghettisosu

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara, Ankara, Güzel Ankara...
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1050 Ti, Intel i7 7700, Kingston Predator 4x4 16GB RAM, Kioxia Exceria G2 1TB, Prime H270-Plus, Toshiba 1TB HDD (Öldü Ölecek), Aula F75, Delux M800 Pro, Blackshark V2X
Meslek
Öğrencilik...
Selam, yakın zamanda yeni bir sistem toplayacağım yavaştan ve bu sistemi mini ITX olarak toplasam nasıl olur diye düşünüyordum. Öncelikle yeni ekran kartı ve güç kaynağı, ondan sonra da işlemci anakart RAM ve soğutucu alacağım, adım adım gerçekleşecek ama sonuç olarak hepsi değişiyor. Kasamın hava akışı da iyi değil, o yüzden onu da değiştirmeyi düşünüyordum, hazır değiştiriyorken bir değişiklik yapsam mini ITX kasa toplasam nasıl olur diye düşünmüştüm.

Ekran kartı için: RTX 4070 Super'ya da 4070 Ti super.
İşlemci için R5 7500F veya 7600.
Bunları düşünüyordum. Şimdi mini ITX hakkında hiçbir fikrim yok, anakartın ITX olması gerektiğini biliyorum bir tek, ama PSU'nun falan da ITX olması gerekiyor mu bilmiyorum.
Bazı sorularım var;
Sizce mini ITX sistem toplanır mı?
Hava akışını sağlamak çok zor olur mu?
İşlemci soğutucusuna falan bir ton para dökmek zorunda kalır mıyım?
Toplanırsa niye, toplanmazsa niye toplanmaz açıklar mısınız?
Bu arada bunun gibi bir kasa olmasını istiyorum, yani şekli bu şekilde olsun, daha yüksek falan da olabilir, önünde arkasında fan falan olursa sıkıntı olmaz.

1710092346816.png

Büyük kasalar buzdolabı gibi duruyor, hoşuma gitmiyor, bazıları uzun ince oluyorlar PlayStation gibi onlarda hoşuma gitmiyor, en iyisi bu tost makineleri gibime geliyor, he tabii mini ITX biraz fazla küçük, böyle parçaları daha rahat takabileceğim, daha rahat erişebileceğim bir kasa varsa, arkasında önünde birer fan olan ne bileyim ITX falan onlar daha iyi olur tabii.
Ayrıca ITX AM5 anakart önerirseniz de çok memnun olurum.

Bütçem:
Kasa için yaklaşık 3.000
Anakart için yaklaşık 4.000
Güç kaynağı için yaklaşık 3-4 bin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben de halihazırda şirket işleri için kullanılan masanın kenarına çok yer kaplamayacak bu tarz bir kasa arıyorum, ne yaptınız aldınız mı PC?

Yok hocam o kadar uğraşmak istemedim, alacağım sonra ekran kartı sığmayacak falan bir ton iş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı