Mini ITX kasa toplarken dikkat edilmesi gerekenler

Daha fazla  
Ben sadece bilgilenme amaçlı bu konuyu açıyorum üniversitede kasa toplayacağım yazılım mühendisliği okuyacağım için büyük ihtimal okula ya da arkadaşlarıma bilgisayar götürmem gerek. O yüzden küçük kasa toplayacağım ITX kasa. Yani ITX kasada sadece anakart ITX geri kalan parçalar normal mi olacak ve de ITX kasalar da güzel gözükebilir mi RGB kasalar var mı? ITX RGB RAM falan da taksak güzel olur ya da bomboş küçücük kasalar satılıyor mu kendimiz taksak fanları falan kendi isteğimize göre istediğimiz fanı taksak nasıl olur? Benim hayalım her tarafı fan dolu önünde küçücük cam olan küçücük bir kasa. TR'de zaten mini ITX kasa bulmak imkansız mecbur yurtdışından sipariş edeceğiz o kesin de. Benim amacım şu an bilgilenmek. Sadece anakart mini ITX olacak gerisi normal mi olacak yoksa ekran kartı tek fan model olmak zorunda mı? Harddisk takabiliyor muyuz içine çünkü ben çok harddisk kullanan biriyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de de mini ITX kasalar var. Örnekler:

Daha fazla örnek de verebilirim, bunlar sadece bir siteden bulduklarım.

Bu kasalara sistem toplarken anakartın mini ITX olması ile CPU soğutucunun, ekran kartının ve PSU'nun sığması önemlidir. Bunların ölçüsü kasadan kasaya değişiklik gösterebilir.

Onun dışında fanları kasanın el verdiği şekilde istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Sistem küçük boyutlarda olunca hava akışını yüksek tutmak için kablo düzeni normalden daha fazla önem arz etmekte. HDD takabilirsiniz, çoğu kasada yuva oluyor.

Önceden şöyle bir uyarı da yapayım: İyi bir hava akışı sağlamak için bütün fan yuvalarının dolu olmasına gerek yok. toplama zamanınız geldiğinde bütün fan yuvalarını dolduracağım diye diğer parçalardan kısmayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı