Mini ITX Sistem Toplamak Ne Kadar Mantıklı?

• Konuyu başlatan rilou
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 2.761

rilou

Kilopat
Makaleler
1
(Bursum yatmaya başlarsa gerçekleştirilecek.) Laptop almayı düşünüyordum fakat çok pahalı. Aklıma anakartı, işlemcisi (bir ihtimal) ekran kartı ikinci el alacağım. Kasayı ise Letgo'da vs. çok uygun fiyatlı olan Sharkoon Cube One düşünüyorum.

Öncelikle bir Mini ITX sistem toplarsak, 4 ay sonra 144Hz 1ms monitör ile kullanmaya devam edersek, taşımak için de 3 ay daha bekleyip taşınabilir bir ASUS Zenscreen almak nasıl bir fikir? Yılda 2-3 kez kuzenlerime gidiyorum. Amcamlara ve dedemlere de giderken Zenscreen'i alırım.

Diğer sorum ise 0 bir 1650 Super mi yoksa ikinci el bir 1660 Super mi?

Alan dar olduğu için montajda sıkıntı yaşarsınız. Mini ITX kasaların kullandığı SFX güç kaynakları ATX muadillerine göre daha pahalıdır. Güç kaynağı için kısa kablo kiti almanız gerekebilir.
Kasa içerisinde daha az hava akımı olacağından Overclock vs hayalleriniz varsa suya düşebilir.
Küçük ekran kartları aynı PSU'lar gibi daha pahalıdır ve her ekran kartının küçük versiyonu yok veya Türkiye'ye gelmiyor. İçerisine Mid Tower'larda olduğu gibi 7-8 tane HDD takamazsınız.

Yani Mini-ITX birazcık kahır işidir. Ben de minik kasa seven birisi olarak yazdığım eksi yönlerden dolayı henüz toplayamadım.

Anakartları çok pahalı. Ekran kartlarının küçük olması gerek -ki bu da tek fanlı demek- ısınmasına yok açar. SFX PSU gerekli onlar da çok pahalı.

Alan dar olduğu için montajda sıkıntı yaşarsınız. Mini ITX kasaların kullandığı SFX güç kaynakları ATX muadillerine göre daha pahalıdır. Güç kaynağı için kısa kablo kiti almanız gerekebilir.
Türkiye içerisinde alacağınız ITX kasalar bir elin parmağını geçmez ve ATX PSU desteği var. Kablolama evet sıkıntı ama değer.

İşlemci soğutma konusu 120 MM sıvı soğutma ile çözülür zaten çok sınır zorlanmaz.

Ekran kartı da aynı şekilde kasaya göre değişir.

Depolama konusu harici olarak halledilebilir.

Kasa içerisinde daha az hava akımı olacağından Overclock vs hayalleriniz varsa suya düşebilir.
Küçük ekran kartları aynı PSU'lar gibi daha pahalıdır ve her ekran kartının küçük versiyonu yok veya Türkiye'ye gelmiyor. İçerisine Mid Tower'larda olduğu gibi 7-8 tane HDD takamazsınız.

Yani Mini-ITX birazcık kahır işidir. Ben de minik kasa seven birisi olarak yazdığım eksi yönlerden dolayı henüz toplayamadım.
Sharkoon'un bu modeline PCH 2 fanlı ekran kartı koymuştu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı