Mini ITX Sistemim İçin Öneriler

Metan915

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Motion Graphic Designer / Twitch Yayıncısı
Öncelikle konuya giriş yapan arkadaşlara selamlarımı sunuyorum.

Kafamda bir Mini ITX bilgisayar projesi var ve bu projeyi sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum. Dizüstü bilgisayarları upgrade konusunda genel olarak kısır oldukları ve büyük kasa istemediğim için iş&oyun amaçlı, çok uçup kaçmayan bir F/P bilgisayar toplamak istiyorum.

Kasa: Öncelikle anakartı ve diğer bileşenleri soğutma konusunda en verimli olduğunu düşündüğüm ve çok beğendiğim kasa Sharkoon QB One. Bu kasayı 200-230TL bandında bulmak mümkün. Ayrıca çoğu ekran kartı içine sığıyor. Buraya tıklayarak örnek bir toplama videosu izleyebilirsiniz.

Anakart: Anakart olarak küçük ama teknik olarak kağıt üzerinde güzel olan MSI B40I Gaming Plus AC anakartı düşünüyorum. Kasanın direk anakartın üzerine 2 fanlı soğutması ile birlikte bu anakarttan iyi verim alabileceğimi düşünüyorum. Fiyatı mITX olduğu için doğal olarak B450 ATX ve mATX anakartlardan pahalı, tabii ki X570'ler kadar da pahalı değil.

İşlemci: F/P olarak benim şimdilik ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşündüğüm AMD'nin 3 Nesil işlemcilerinden Ryzen 5 3600

Ekran Kartı: Halihazırda olarak elimdeki eski ekran kartını geçici süreliğine kullanacağım.

Bellek: Anakartın sınırı olan 32 GB RAM alacağım, henüz pazar araştırması yapmadım fakat Anakart'ın sayfasında önerilen belleklerden seçmeyi düşünüyorum.

Benim fikrim bu şekilde. Görüş ve önerilerinizi okumak beni gerçekten mutlu edecektir.

Yorum yapan herkese şimdiden çok teşekkürler.

Benimde senin gibi bir düşüncem var ama kasa içinde hava akışı nasıl olur bilmiyorum. Yetersiz kalır mı acaba ? Umarım bu konuda bilgisi olan birisi yazar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…