Mini-LED'den OLED'e geçmek mantıklı mı?

BlackHammer

Kilopat
Şu an kullandığım monitör: Samsung Odyssey Neo G7 LS32BG750NPXUF.

Ama aklımda ciddi bir değişiklik var.
ASUS ROG STRIX OLED XG32UCDS'e geçmeyi düşünüyorum.

Mini-LED'den OLED'e geçmek sizce mantıklı mı?
Kullanan varsa deneyimlerini merak ediyorum.

Siz olsanız bu geçişi yapar mıydınız?

Oledlerin parlaklıkları az oluyor, okuma zorlukları da var diye biliyorum. Yanma olayını zaten ne kadar garantileri bakımları olsa da bir ihtimal. PC üzerinden sürekli okuma yapan ve sabit görüntüler ile çalışan biriysen ve oda güneş ışığını bol alan bir oda ise tavsiye etmem sonuçta her şey oyun veya renklerden ibaret değil, tamamen nasıl kullanacağına bağlı. Bunlar dışında oledler en iyi paneller.

Oledlerin parlaklıkları az oluyor, okuma zorlukları da var diye biliyorum. Yanma olayını zaten ne kadar garantileri bakımları olsa da bir ihtimal. PC üzerinden sürekli okuma yapan ve sabit görüntüler ile çalışan biriysen ve oda güneş ışığını bol alan bir oda ise tavsiye etmem sonuçta her şey oyun veya renklerden ibaret değil, tamamen nasıl kullanacağına bağlı. Bunlar dışında oledler en iyi paneller.
Konu sahibinin attığı monitörde zaten burn-in olayı için ekran boşta kaldığı an monitör kendi kendine kapanıyor. Ve gene bir sürü özellik ile diğer sorunlarda çözülüyor.

Attığım model de gen 3 ama.

O manada gen 3 değil, PG32UCDM serisi için gen 3 diyor ASUS. Panel gen 4 ama 3 tane PG32UCDM modeli var. PG32UCDM, PG32UCDMr ve yeni çıkan PG32UCDM gen 3 modeli. Yeni gen 3 modeli gen 4 panel kullanıyor. Kaplama değişti, parlaklık yükseldi, tandem panele geçiş yapıldı. Sitesinden kontrol edebilirsin.

Konu sahibinin attığı monitörde zaten burn-in olayı için ekran boşta kaldığı an monitör kendi kendine kapanıyor. Ve gene bir sürü özellik ile diğer sorunlarda çözülüyor.
Tabi tabi doğru ama parlaklık ve okuma zorluğu gibi konular var, yoksa bu dandik va veya ips panellerden gına geldi, oledlerin hiçbir sorunu olmasa da rahat rahat geçiş yapsak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı