Hocam öncelikle Mini PC'den kastınız tam olarak ne? Hani mesela Mac Mini mi diyorsunuz, öğretmenler odası bilgisayarı mı diyorsunuz, yoksa PS5 tarzı bir şey mi diyorsunuz? Bunların hepsi genel olarak özel mini ya da ITX'e çıkıyor, daha büyük de olur diyorsanız normal kompakt parçalara bakarız.Tavsiyelerinizi bekliyorum. Orta seviyede bir performans beklentim var. Eski bir Notebook'um var, artık notebook almak istemiyorum sorunları nispeten fazla olduğu için. Evin bir köşesinde duracak, iş gören ama fazla da yer kaplamayan kompakt bir PC almaya karar verdim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Mac mini çok güzel cihaz ama yine onun ayarında, windows işletim sisteminde çalışan, desktop işlemciye de sahip olsa iyi olur. Mesela iyi bir markanın var mıdır mac mini gibi önerebileceğiniz ? fiyat 25K geçmezse iyi olur.Hocam öncelikle Mini PC'den kastınız tam olarak ne? Hani mesela Mac Mini mi diyorsunuz, öğretmenler odası bilgisayarı mı diyorsunuz, yoksa PS5 tarzı bir şey mi diyorsunuz? Bunların hepsi genel olarak özel mini ya da ITX'e çıkıyor, daha büyük de olur diyorsanız normal kompakt parçalara bakarız.
Öyle şeylerle uğraşmak istemediğim için direkt "Mini PC" yazdım zaten...Low profile RX 6400 ekran kartlı sistem toplayabilirsiniz. M ATX kasa, anakart ve PSU ile.
Onlarda Minisforum ya da Asrock Deskmini tarzı bir şeyler olabilir, masaüstü işlemcisi için önce Deskmini bakalım.Mac mini çok güzel cihaz ama yine onun ayarında, windows işletim sisteminde çalışan, desktop işlemciye de sahip olsa iyi olur. Mesela iyi bir markanın var mıdır mac mini gibi önerebileceğiniz ? fiyat 25K geçmezse iyi olur.
Teşekkürler. En sonuncusu daha aklımdakiler gibi. İnceleyeceğim.Onlarda Minisforum ya da Asrock Deskmini tarzı bir şeyler olabilir, masaüstü işlemcisi için önce Deskmini bakalım.
Şu an stoğu yokmuş ama fikir olması açısından atayım, kasa şekilli ama şişe boyundaAsRock Deskmini X300 Socket AM4, HDMI / DP / VGA, 3 Monitör Destekli, USB 3.2, Gigabit Ethernet, Barebone Mini Bilgisayar - Mini PC - Bilgisayar | Teknobiyotik
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; } New Page 1New Page 1www.teknobiyotik.com . Buna AMD APU takabiliyoruz, Intel hali de var ama asla önermem dahili grafikli Intel kullanmayı. 
Barebone hali (işlemcisiz falan) 6 liraya var aslında internette ama normalde bir tık daha ucuzdu galiba.Asrock DeskMini X300 Barebone Mini PC Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asrock DeskMini X300 Barebone Mini PC fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asrock DeskMini X300 Barebone Mini PC özelliklerini incele, 6.174,05 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com 
Bir de şu tarz bir şeyler bakılabilir ama bunların işlemcisi mobil. Gerçi 7940HS yine sağlam bir işlemci, iGPU'su da gayet güçlü ama bunun da fiyatı gördüğün gibi 30'a çıkıyor.
Onlarda Minisforum ya da Asrock Deskmini tarzı bir şeyler olabilir, masaüstü işlemcisi için önce Deskmini bakalım.
Şu an stoğu yokmuş ama fikir olması açısından atayım, kasa şekilli ama şişe boyundaAsRock Deskmini X300 Socket AM4, HDMI / DP / VGA, 3 Monitör Destekli, USB 3.2, Gigabit Ethernet, Barebone Mini Bilgisayar - Mini PC - Bilgisayar | Teknobiyotik
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; } New Page 1New Page 1www.teknobiyotik.com . Buna AMD APU takabiliyoruz, Intel hali de var ama asla önermem dahili grafikli Intel kullanmayı. 
Barebone hali (işlemcisiz falan) 6 liraya var aslında internette ama normalde bir tık daha ucuzdu galiba.Asrock DeskMini X300 Barebone Mini PC Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asrock DeskMini X300 Barebone Mini PC fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asrock DeskMini X300 Barebone Mini PC özelliklerini incele, 6.174,05 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com 
Bir de şu tarz bir şeyler bakılabilir ama bunların işlemcisi mobil. Gerçi 7940HS yine sağlam bir işlemci, iGPU'su da gayet güçlü ama bunun da fiyatı gördüğün gibi 30'a çıkıyor.
Onlar gereksiz pahalılar ve ihtiyacım da yok.Bu mini bilgisayarları hiç önermem. Hem oldukça güçsüzler, hem de ciddi termal problemler yaşatırlar.
Paranız varsa; MSI'ın Trident X, MSI Trident 3, Zotac Magnus One modellerine bakın. Bunlar normal desktop performansı verirler, kapladıkları alan küçüktür. Yazlığa giderken sırt çantanıza bile atarsınız. Uygun ekran kartı olanı seçerseniz, her türlü oyunu desktop performansıyla oynarsınız. Yurtdışında yaşayan akrabanız, dostunuz falan varsa onlara getirtebilirsiniz. Ufak oldukları için sıkıntı olmaz. Ya da sahibinden gibi sitelerde temiz olanlara bakabilirsiniz.
Ama hevesliyseniz m-Itx sistem kurmayı deneyebilirsiniz. Ama bunun için iyi araştırma yapmanızı öneririm.
Onlar gereksiz pahalılar ve ihtiyacım da yok.
O kadar param olsa da vermem.