Mini Tower kasa ve PSU önerisi

sercanozturkk

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Yakın zamanda APU bir sistem topladım. Sistemin hataları olduğunun farkındayım ama artık iş işten geçti. Şimdi bu sisteme bir ekran kartı alacağım ve bunun için PSU yükseltmem lazım fakat emin olamadım.

Sistem özellikleri;
  • ASUS Prime B450M k-ıı
  • 8 GB 3200 MHz RAM X2.
  • Ryzen 5 5600G.
  • 512 GB M.2 SSD.

Mevcut kasa ise şu: Frisby FC-2715B 300W 1x80mm Fan USB 2.0 mATX Mini-Tower Kasa - incehesap.com.

Bu sisteme RX 6650 XT ekran kartı almak istiyorum. Uygun kartı buldum fakat PSU'nun watt ve boyut kısmından emin olamıyorum. Bütçe 1000 TL olmak üzere PSU önerilerinize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kasanız küçük 6650 XT sığar mı bilmiyorum.
Sığsa bile yüksek sıcaklıklarda çalışır,kasa ve PSU için bütçe ne kadar olabilir?
Onun dışında 6650 XT sıfır alacaksanız onun yerine 6700 daha iyi olur :

Hocam kasaya en fazla 25cm ekran kartı takılabiliyor, almak istediğim ekran kartı 24.6 cm ucu ucuna sığıyor. Isı problemini bende düşündüm bir adet havalandırma fanı aldım kasanın yan kapağına takılabilen. Tam olarak ekran kartı ve işlemcinin üzerine düşüyor. Yine ısınır ama fanlar çalışır diye düşünüyorum ses problemim yok kulaklıkla kullanacağım zaten. 6700 konusunda ise arada çok kaldım ama Sapphire'den daha önce ağzım yandığı için MSI olmasını istedim. Zaten bir Valorant bir de msfs oynuyorum. Bir de hocam küçük RGB'siz kasa istediğim için bu modeli bilerek aldım. Dediğim gibi bazı hatalarım oldu ama buradan devam edeceğim, kasayı yakın zamanda değiştirmeyi düşünmüyorum. O yüzden mümkünse PSU alacağım sadece.

Hocam kasaya en fazla 25cm ekran kartı takılabiliyor, almak istediğim ekran kartı 24.6 cm ucu ucuna sığıyor. Isı problemini bende düşündüm bir adet havalandırma fanı aldım kasanın yan kapağına takılabilen. Tam olarak ekran kartı ve işlemcinin üzerine düşüyor. Yine ısınır ama fanlar çalışır diye düşünüyorum ses problemim yok kulaklıkla kullanacağım zaten. 6700 konusunda ise arada çok kaldım ama Sapphire'den daha önce ağzım yandığı için MSI olmasını istedim. Zaten bir Valorant bir de msfs oynuyorum. Bir de hocam küçük RGB'siz kasa istediğim için bu modeli bilerek aldım. Dediğim gibi bazı hatalarım oldu ama buradan devam edeceğim, kasayı yakın zamanda değiştirmeyi düşünmüyorum. O yüzden mümkünse PSU alacağım sadece.
Sapphire olarak hangi kartı kullandınız?
Sapphire 6700 kullanan arkadaşım var,kart RDR 2 full kullanımda 60-68 derecede seyrediyor.
Kasa biraz küçük olduğu için bu değer sizde daha yüksek olur fakat yinede 6700 almak için engel değil.
6650 XT ile arasında fazla performans farkı yok fakat VRAM avantajı var.
Kart konusunda bir daha düşünün derim.

Kasanızda PSU için en kadar alan var?

RX590 Pulse kullanmıştım hocam. RX6700’ü kontrol ettim boyut olarak kasa kurtarmıyor maalesef. PSU için kasanın açıklamalarında 200mm uzunluğa kadar desteklediği belirtiliyor.

RX590 Pulse kullanmıştım hocam. RX6700’ü kontrol ettim boyut olarak kasa kurtarmıyor maalesef. PSU için kasanın açıklamalarında 200mm uzunluğa kadar desteklediği belirtiliyor.
Bu sığar diye düşünüyorum,ileride yükseltme yapacağınız zaman belli hir seviyeye kadar PSU değişikliği yapmanıza gerek kalmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı