Minik bir klima nasıl yapılır?

Hocam neden olsun? USB'den çalışan vantilatörler var. En azından DC motorla bile yaparsın.
Fan mı buradaki mesele? Adam su devirdaimi ile serinlemeyi planlıyor. Bunun çalışma imkanı var mı? Yok. Neden kandırayım ve boş yere gazlayım konu sahibini. Oluru neyse onu söyledim bir de kızgın atmışsınız. Komik misiniz?

Soğuk su veya buz kaba koy arada 2-3cm kalacak bir şekilde masa fanı koy biraz da olsa soğuk hava verir.

Fan mı buradaki mesele? Adam su devirdaimi ile serinlemeyi planlıyor. Bunun çalışma imkanı var mı? Yok. Neden kandırayım boş yere gazlayım konu sahibini.

Haha denemeden bilemeyiz, 2 pipet 2 bakır ziyan olsa da bir şey kaybetmem.

Hocam yapılır neden yapılmasın. Pipetle olacak iş değil de boruyla yapılır. Kaba su/buz koyup üfletse arkasından serinletir yine.

Hocam yapılır neden yapılmasın. Pipetle olacak iş değil de boruyla yapılır. Kaba su/buz koyup üfletse arkasından serinletir yine.

Zaten şimdilik böyle basit bir şey için yazdım, 1 aya falan peltier ile büyük klima yaparım.

İmkanı yok diye bir şey yok. Gayet de çalışabilir bir sistem. Benzer örnek projeler mevcut. 2-3 tane de yedek buz ile 1 günü rahat çıkarır. Sadece pipet değil ısı iletim katsayısı daha yüksek olan metal bir boru tercih ederse masa başı soğukluk alır. Hem de tahmin edemeyeceğiniz kadar düşük derecelerde.

Tam anlatamadım kendimi yine kral şimdi şöyle ki pleksi ile su deposu yapıp içine buz koyacağım eridiği zaman yenisini koyacağım, bozulursa da pek umurumda olmaz ikinci elde 10 TL falan.
Dediğinizi denedim olmuyor hocam. Baya vantilatörü alıp buzu vs. koyup denedim. Soğuk püskürten bir otomatik fısfıs alıp pervane ile yüzünüze doğru atmasını sağlayabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…