Minimum Bütçeli Render Sistemi Önerisi

Sessiz Gemi

Kilopat
Arkadaşlar,

Amaç: 10-30 dakikalık minimum Full HD videolar üretmek (Video ve ses kesip birleştirmek, videolara video, resim, yazı, geçiş ve görsel effectler eklemek, slaytlar oluşturmak vs.)...

Programlar: Premier Pro, After Effects, Photoshop, Vegas Pro, Camtasia, Audacity, Audition, vb.

Bütçe: 4.000 TL, ama artabilir. Ben işimi görecek sistemin peşindeyim. Yavaş render alması benim için sorun olmaz. Yeter ki 2-3 yıl sorun çıkarmasın. (Lütfen bütçeyi olabildiğince aşağıda tutalım.)

@Caner Uncu Hocam birçok sistem toplama konusunda adınız geçiyor. Render sistemleri hakkında da tecrübeniz vardır. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar,

Amacım: 10-30 dakikalık minimum Full HD videolar üretmek (video ve ses kesip birleştirmek, videolara video, resim, yazı, geçiş ve görsel effectler eklemek, slaytlar oluşturmak vs.)...

Kullanacağım programlar: Premier Pro, After Effects, Photoshop, Vegas Pro, Camtasia, audacity, audition, vb.

Bütçe: Varsayalım ki 50.000 TL, ama çok da cimriyim. :) kısaca işimi görecek sistemin peşindeyim. Yavaş render alması benim için sorun olmaz. Yeter ki 2-3 yıl sorun çıkarmasın.

@Caner Uncu hocam birçok sistem toplama konusunda adınız geçiyor. Render sistemleri hakkında da tecrübeniz vardır. Yardımcı olursanız sevinirim.

10.000 TL gibi bir sistem önerebilirim tam olarak bir bütçe söylerseniz daha iyi olacaktır 50.000 TL'ye çünkü RTX 2080 ve thridipper işlemcili bir rander bilgisayarı çok rahat toplanır.

10.000 TL gibi bir sistem önerebilirim tam olarak bir bütçe söylerseniz daha iyi olacaktır 50.000 TL'ye çünkü RTX 2080 ve thridipper işlemcili bir rander bilgisayarı çok rahat toplanır.

Hocam 10.000 TL'nin altındaki bir sistem işimi görmez mi? Yapacaklarım belli, onları daha düşük bütçeli bir sistemde sorunsuz yapamazsın diyorsanız bütçem 10.000 TL olsun.

Umarım derdimi anlatabildim. :)

Hocam 10.000 TL'nin altındaki bir sistem işimi görmez mi? Yapacaklarım belli, onları daha düşük bütçeli bir sistemde sorunsuz yapamazsın diyorsanız bütçem 10.000 TL olsun.

Umarım derdimi anlatabildim. :)

2.5-3'e bile toplarsın ama performans değişimi olur olsun değil bir bütçe söyle toplayalım.

15.000TL'ye arada oyunda oynamak istiyorsanız sistem şöyle;

Ryzen 7 3700X.
32 GB DDR 4 3200 MHz RAM
RTX 2070.
600W 80+ Gold PSU.
M.2 4 Gb/sn SSD.
Anakart seçimini siz yapın (bunlar ile toplayabilirsiniz ) tabii daha iyisini de toplarsınız.

2.5-3'e bile toplarsın ama performans değişimi olur olsun değil bir bütçe söyle toplayalım.
İşte beklediğim mesaj. :) Peki 4.000 TL'ye işimi görecek monitörlü bir sistem toplarsanız sevinirim.

Oyun oynamayacaksanız 10.000 TL işinizi görerecektir. Ekran kartını düşük tutup işlemci, RAM ve SSD'ye abanırsınız.
Oyun oynamayacağım ama bütçeyi mümkünse 4.000 TL civarında tutalım. Profesyonel bir sistem olmayacağını biliyorum, işimi sorunsuz görsün bana yeter.

İşte beklediğim mesaj. :) peki 4.000 TL'ye işimi görecek monitörlü bir sistem toplarsanız sevinirim.

Oyun oynamayacağım ama bütçeyi mümkünse 4.000 TL civarında tutalım. Profesyonel bir sistem olmayacağını biliyorum, işimi sorunsuz görsün bana yeter.

TM dır o zaman şöyle bir sistem önerebilirim.

RX 580 O.C Edition.
R5 2600X.
8 GB 2400MHz RAM.
500 GB SSD.
500W +80 Bronze PSU.
Anakartı bilmiyorm :)

4000 TL civarında tutarsak bütçeyi edit yaparken muhtemelen kasmalara ve donmalara maruz kalacaksınız. Ortalama 7.000 ile 8.000 TL arasında tutun bütçenizi. Çünkü Ryzen 7 bir işlemci, 32 GB RAM ve M.2 SSD olacak. Render sisteminde en önemli 3 şey bunlardır. Bunların fiyatı da 4000 TL'yi geçiyor, ayrıca daha kasa, anakart, ekran kartı ve PSU var.

@Az001 render odaklı bir sistemde 8 GB RAM mi? Şaka yapıyorsunuz herhalde.

15.000TL'ye arada oyunda oynamak istiyorsanız sistem şöyle;

Ryzen 7 3700X.
32 GB DDR 4 3200 MHz RAM
RTX 2070.
600W 80+ Gold PSU.
M.2 4 Gb/sn SSD.
Anakart seçimini siz yapın (bunlar ile toplayabilirsiniz ) tabii daha iyisini de toplarsınız.
Kusura bakmayın sizi de iki emekli ettim, ama lütfen bütçeyi 4.000 civarında tutalım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı