Minimum Bütçeyle Sistem Toplama

Hakan Kenger

Hectopat
Daha fazla  
  • DDR2 2GB Bellek
  • 160GB 7200RPM HDD
  • Pentium 4 İşlemci
  • 300W Güç Kaynağı

Birinci seçeneğimiz bu olan bilgisayarı minimum bütçe ile yükseltmek edebilirsek adam etmek. İkinci seçeneğimizse elimde mevcut olan parçaları DDR4 Intel tabanlı parçalarla birleştirerek, minimum bütçe ile bir bilgisayar toplamak. Mesela örnek veriyorum DDR4 4GG ikinci el bir bellek G4400 gibi ikinci el bir işlemci alabiliriz. Anakart kullanılmamış olsa iyi olabilir. Ekran kartı konusunda da ya Msi GT710 ya da Hd Graphics düşünüyorum. Yıllardır düşük sistem gereksinimli oyunlar oynadığım için GT710 benim için hayallerimin kartı diyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • DDR2 2GB Bellek
  • 160GB 7200RPM HDD
  • Pentium 4 İşlemci
  • 300W Güç Kaynağı
Birinci seçeneğimiz bu olan bilgisayarı minimum bütçe ile yükseltmek edebilirsek adam etmek. İkinci seçeneğimizse elimde mevcut olan parçaları DDR4 Intel tabanlı parçalarla birleştirerek, minimum bütçe ile bir bilgisayar toplamak. Mesela örnek veriyorum DDR4 4GG ikinci el bir bellek G4400 gibi ikinci el bir işlemci alabiliriz. Anakart kullanılmamış olsa iyi olabilir. Ekran kartı konusunda da ya Msi GT710 ya da Hd Graphics düşünüyorum. Yıllardır düşük sistem gereksinimli oyunlar oynadığım için GT710 benim için hayallerimin kartı diyebilirim.
Bu sistem adam olmaz.

Gerçekten üzülerek söylüyorum ama bu sistem harbiden adam olmaz.

Denersek Anakartınız 775 soket ise E5430 işlemci alırız 100TL ye.

2GB daha RAM alırız.

Bir de R7 240 takarız ikinci el.

Yani kurtarmaya çalışırsak anca böyle bir şey yapabiliriz ama tavsiye etmem.

Bence sil baştan bir PC toplamak gerek. Bize max bütçenizi söyleyin 2.el ama sıfır ayarında bir sistem dizmeye çalışayım.

Mesela dizdim birtane elinizdeki sistemi satabileceğiniz max fiyata satarsabız ve biraz para biriktirirseniz böyle bir sistem alabilirsiniz:

Screenshot_2017-03-19-20-43-42-1.png
Screenshot_2017-03-19-20-43-36-1.png
Screenshot_2017-03-19-20-43-45-1.png

Anakart ve RAM sıfır.

Ekran kartının ve İşlemcinin garantisi hala devam ediyor ve sıfırdan farksız.

Hard Disk çok az kullanılmış, temiz.

Kasa ise gerçekten iyi bakılmış.

Son ve en çok kıllandığım parça ise PSU başka birtane almaya çalışırsan sevinirim gece uyurken evinin yanmasını istemem.

GTA 5 i Lowest ayarlarda 720p de 50-60 FPS de oynatıyor bu sistem.

Burası böyle 900TL ediyor. Eğer RAM i ve Anakartıda temiz, ikinci el bulursan 800 e alırsın.

Sistemin tamamen sıfırı 1200TL.
Tamamen 2.El ise 800TL.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı