Mining ne demek ve nasıl yapılır?

Hala belki kar ettirenler vardır, internette siteler var ekran kartının Hashrate'i ve elektrik fiyatını girerek kontrol edebiliyorsun.

Hocam ETH madenciliği bittiğinden beri kalan diğer coinlerin kazıları size pek bir şey sağlamaz. Mesela bir tane 6600XT'ye sahipsiniz diyelim. 7/24 kazdırsanız, en iyi ihtimalle ayda 4 dolar falan kâr edersiniz.

@st_140523 hocam herkese beğenmedim basıyorsun bir fikrin veya beğenmediğin bir konu varsa belirtirsen sevinirim.

Mining tek makineyle yapılamayacak iş
Mining sadece ekran kartı ile yapılan iş ve geçen sene bitti
Mining bilgisayar madenciliği demek

Bu bilgilerin hepsi de yanlış. Var mı başka soru?

Millete sallamadan önce açıklama yaparsan iyi olur, çünkü böyle yapman iyi bir şey değil. Bunu önceden niye açıklamadın? Tabii tek makineyle yapılmaz, geçen sene meçen sene değil 2022'de yapılmaz. 2021'de bayağı popülerdi.

Sallamadım ki. Beğenmedim attım. Siz de merak etmişsiniz neden attığımı bende cevap yazdım. Ve tek makineyle 2022 de de yapıldı 2023 de de yapılıyor ve 2024'te de yapılacak. Mining falan da bitmedi. Sadece Ethereum mining bitti.

1.Tek makineyle yapılmayacak iş çünkü oradaki tek makineden kasıt kişisel kullanım için aldığın PC "karlı" da olsa mininge bırakmak aylık ne kadar kazanç sağlar, buna değer mi?

2. Mining evet sadece ekran kartı ile yapılmıyor fakat işlemci ile mining çok verimsiz ve genel olarak kullanılmayan bir yol. Mining geçen yıllarda giderek kar oranını düşürdü.

Miningin zaten blockchain teknolojisinde bitmemesi gerekiyor, tabii ki bitmedi, fakat bana kar ettiren bir coin ve kart söyler misin?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…