Mining sona ererse ne olur?

Kimse mining yapmasa sistem yine yürür mü? Coinlerin değeri çok düşer mi?
Kimsenin mining yapmadığı coinler var. Mining, merkezi olmayan para birimler için network görevi görüyor. Mining ile kullanıcıların gerçekleştirdiği işlemi "gerçek" hale getirip onaylıyoruz. Ancak mining olmadan da kendini yürüten coinler mevcut. Yani mining durursa bazı coinler kelimenin tam anlamıyla çöker. İşlemi onaylayacak bir ağ olmazsa, coine olan ilgi çökeceği gibi o coinde parası olan kişilerin paraları da yanacaktır. Başından beri mining yerine kendi ağına dayanan coinlerde bu tarz bir durum söz konusu değil.

Bir çok coin ERC-20 yani Ethereum ağında çalışmakta. Ethereum ağında madenci kalmazsa, beraberinde bu ağ üzerindeki tüm kripto paralarda işlemler duracaktır.

Son düzenleme:
Daha az bedduamızı alırlar ve Sevap Point'leri artar bence Miningcilerin.
Beddualarınız miningcilere zarar vermiyor. ^^ Piyasadaki pahalılığın tek sebebinin onlar olduğunu düşünüyorsanız global olarak işlemci, ram ve SSD'lere gelen pahalılığı da açıklayınız lütfen. Ben açıklayabilirim. Adı silikon kıtlığı. Mining şuan yapanlardan önce de vardı, sonrada var olmaya devam edecek. Eğer silikon kıtlığı olmasaydı mining piyasaya bu kadar zarar veremezdi. Rahatlıkla emin olabilirsiniz. Çoğu madenci 3090 modellerini mining için tercih etmiyor olmasına rağmen onların bile fiyatları uçmuş durumda globalde.

Son düzenleme:
Kimsenin mining yapmadığı coinler var. Mining merkezi olmayan para birimler için network görevi görüyor. Mining ile kullanıcıların gerçekleştirdiği işlemi "gerçek" hale getirip onaylıyoruz. Ancak mining olmadan da kendini yürüten coinler mevcut. Yani mining durursa bazı coinler kelimenin tam anlamıyla çöker. İşlemi onaylayacak bir ağ olmazsa, coine olan ilgi çökeceği gibi o coinde parası olan kişilerin paraları da yanacaktır. Başından beri mining yerine kendi ağına dayanan coinlerde bu tarz bir durum söz konusu değil.

Bir çok coin ERC-20 yani Ethereum ağında çalışmakta. Ethereum ağında madenci kalmazsa, beraberinde bu ağ üzerindeki tüm kripto paralarda işlemler duracaktır.
Peki hocam quantum bilgisayar mining yapabilir mi? Şayet ki yaparsa über düzeyde kazım yapmaz mı?

Peki hocam quantum bilgisayar mining yapabilir mi? Şayet ki yaparsa über düzeyde kazım yapmaz mı?
Yapabilir. Über düzeyde de yapabilir ancak bir kuantum bilgisayarı çok pahalı ve bu tarz bir durum için anlamsız. Hem çalıştırmak pahalı, hem de onu kurmak. Daha çok bilimsel işler için tercih ediliyor. Kuantum bilgisayarları bildiğimiz normal bilgisayarlar gibi değiller. Üzerinde Windows çalıştırıp, normal uygulama açmıyoruz yani. :D
Hocam şu Mining kelimesinin yanına virgül koyun. Birkaç kere okuduktan sonra ancak anlayabildim
"Mining merkezi" diye bir şey olmadığından dolayı virgül koyma ihtiyacı duymamıştım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı