Mining virüsü nasıl kaldırılır?

KaanGvn

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımın oyunlarda aldığı FPS çok düşük fan sesi fazla ve en önemlisi Görev Yöneticisi'ni açınca FPS artıyor ve Steam hesabıma habersiz giriş yapılmış. Buradan anlıyoruz ki bilgisayarımda mining yapılıyor. Windows güvenliği ile ne kadar tarasam da herhangi bir sonuç yok. Format atmadan virüsü nasıl kaldırabiliriz? Format atmak istemememin sebebi internetim 16Mbps ve bazı oyunların inmesi 1 gün sürüyor.

Kaspersky ile tam tarama yap benimkini o cozmustu.

Official Site | Malwarebytes: Antivirus, Anti-Malware & Privacy ile bir taratın. "Scan for rootkits" ayarını açmayı ve derin tarama yapmayı unutmayın.

Kaspersky Malwarebytes ESET antivirüslerin hepsini indirin hocam 3'ündede ayrı ayrı tarama yapın ESET'i ayrı yapın CPU kullanımı çok yükseliyor ayrıca HitmanPro diye bir şey var hiçbirinde sonuç alamazsanız bunu deneyin kafanız rahat.

Dostum aynı anda birden fazla anti-virüs programı indirmek mantıklı değil. Bazı anti-virüs programları diğer programların çalışmasına engel olabiliyor bu yüzden hepsini tek tek indirip tek tek taratma yapması en iyisi.

Evet çakışma olabileceği şimdi aklıma geldi ancak Kaspersky ve Malwarebytes çakışmadı hiçbir zaman bu ikisi konusunda rahat olabilirsiniz.

Bir USB bulun Rufus veya Ventoy üzerinden(benim tavsiyem Ventoy olacaktır) Kaspersky Rescue Disk yükleyin bunu Ventoy veya Rufus üzerinden USB'ye yazdırın daha sonra bilgisayarı USB ile başlatın BitLocker anahtarını girin (tabii ilk aşamalarda orada birkaç seçim yapacaksın ama onları sen yaparsın diye düşünüyorum eğer olmazsa limited Graphics'le dene bir de) sonra tüm diskleri ve dosyaları seçin tam tarama başlatın herhangi gibi bir oran veya yüzde olmasa bile yüksek ihtimalle bulacaktır (bu arada internetinizin yavaş olduğunu duydum sıkıntı yok Kaspersky Rescue Disk zaten 1 GB ya da 700 MB falan kolaylıkla indirirsin)
Bu dediğim USB içinde sadece USB'yle çalışıyor program vesilesiyle yapmak istiyorsan malwarebrayest indir tam tarama yap rootkiti açarsan ve oradan less performance diye bir seçenek var bir de üstünde Fast var oradan less performanceyi seç tarama çok çok uzun sürecektir ama daha derin tarama yapacaktır.
Ve evet esetlede yapabilirsiniz hem o gerçek zamanlı korumada sağlıyor.

Hepinize teşekkürler hepsini deniyorum şuan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…