Mining yapılmış harici hard disk alınır mı?

volkanemreyegin

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben video ve fotoğraf işi ile uğraşıyorum ve benim arşiv olarak depolama için kullanacağım bir harici hard diske ihtiyacım var. Bu yüzden de ikinci el ilanlarına bakıyordum ancak kullanan insanlar hard diskleri çoğunlukla mining için kullanılmış.
14 TB harici WD hard disk, mining için az kullanılmış.
16 TB harici WD hard disk, mining için yoğunca kullanılmış.
10 TB harici WD hard disk, sıfır direkt Amazon'dan aynı ücrete alabiliyorum.

Seçeneklerim bu şekilde, bütün satıcılar sağlıklarının 100 olduğunu söylüyorlar ancak konu hakkında bir yetkinliğim yok. Yardımcı olabilir misiniz, hangisini tercih etmeliyim? Teşekkürler.

Bence 10 tb sıfır alın. Mining yapılmış disk baya yorulmuş olabilir.

Hocam hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağolun cevapladığınız için sıfır alacağım.

Bir de bir soru daha sorabilirsem çok sevinirim. Bende iki tane 1 TB'lık Samsung 970 Evo Plus'lar bulunuyor. Bu harddiski sadece işlerin depolaması ve aktarım için alıyorum. WD Elements'in bu USB 3.0 Harddisk modeli benim işimi görür mü, pişman olur muyum?

hocam öyle iş varmıymış ilk kez duydum vallaha ekran kartları sıkıntılı olur diyordum sadeve bende

hocam öyle iş varmıymış ilk kez duydum vallaha ekran kartları sıkıntılı olur diyordum sadeve bende
Evet hocam ben de ilk kez duydum sizin gibi. Zamanında "Chia Coin" adı altında mining yapıyorlarmış, sanıyorum fiyatları düşünce hepsi bırakmış.

Hız beklentine bağlı olarak bayağı yavaş kalır bence. Depolama odağıysa iş görür. Hız anlamında bir üst basamak SSD takılı bir harici disk kutusu kullanmak olur. M.2 SSD'li yüksek hız bağlantılı USB 3.2 Gen2 gibi harici M.2 SSD'ler önerimdir.

Hocam evet sadece arşiv olarak kullanmayı planlıyorum. Görüntüleri işleyeceğim zaman ise 970 Evo Plus SSD'lerime aktarıp öyle işlemeyi düşünüyorum. Bu planda herhangi bir sıkıntı çıkarmaz sanıyorum değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…