Mining yapılmış ikinci el RTX 3090 alınır mı?

haygieia

Hectopat
Merhaba dostlar. Elimde biraz yüklü miktarda para var ve ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Araştırdım ve RTX 3090 model ekran kartında karar kıldım. 2. el sahibinden ve Letgo gibi sitelere bakıyorum, fiyatları 13-13.5 civarında değişiyor ama pek çoğu mining çıkışlı. Benim şu anki kullandığım kart da mining çıkışlı ama gayet bakımlı ve kaliteli ekipmanlar kullanılmış. Ama RTX 3090 satıcısı 50 TL'lik riser kullanmış, güç kaynağı olarak ise miningde kullanılan saçma markalar olan 1600W güç kaynakları ile kullanmış. Aklımdaki tek sorun şu, mining yüzünden karta zarar gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam almazdım.

Aslında kartlar temiz kartlar. Sıcaklık değerleri modelden modele değişiyor. Satan kişide 10 tane farklı model kart var MSI, Gigabyte, ASUS vb. sıcaklıkları 65-75 arası değişiyor.

Nasıl mining yapmış, hangi şartlar da yapmış. Ömrünü yemiş mi, yememiş mi? Vs. Bir ton tantana. Adam da bozulmaz. Gelir sen de bozulur. Al başına bela.

Baktım 20 liralık riser kullanmış bütün kartlarında.

Kaç saat çalıştırdıklarını yazıyorlar genelde fiyatı uygunsa alınır.

Valla kahin olmak gerekir,sıkıntı çıkıp çıkmayacağını anlamak için Paranı riske atma,heveslisindir anlıyorum ama para kolay kazanılmıyor 'bence'.

Bence mining yapılmış kart almayın.

Ben olsam almazdım. (2.kez yazmış olayım)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…