Miningli ekran kartı takılması sisteme zarar verir mi?

Abdn Can

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sorum gördüğünüz gibidir bir arkadaşım 0 bir kart aldı ve miningte kullandı kart RX 580 8 GB.

Mining bittiği dönemde kartları kaldırdı ve kanepe altında yatıyor 1 tanesini bana hediye etmek istedi elimdeki karttan daha güçlü olduğu için.

Overclock yaparak mining yapmamış ve BIOS'a falan hiç ellememiş sadece tak çalıştır mantığıyla yapmış miningi.

Kartı alıp macununu falan yenileyip kullanmayı düşünüyorum.

Şimdi sorum şu ben bu kartı getirip kendi sistemime takıp çalıştırmak istersem benim herhangi bir sistem bileşenime bir zararı olur mu? PSU, anakart vs.
bozulursa bozulsun önemli değil dedi gittiği yere kadar kullan dedi kart bozulurken benden bir bileşeni de götürür mü asıl korkum bu cevaplarınızı bekliyorum.

Hayır bir zarar vermez. Kendimden örnek vereyim satın aldığım 3090'ların hepsi miningli uzun vade kullandım bir sorun çıkmadı sizde de çıkacağını sanmıyorum.

Hayır bir zarar vermez. Kendimden örnek vereyim satın aldığım 3090'ların hepsi miningli uzun vade kullandım bir sorun çıkmadı sizde de çıkacağını sanmıyorum.
teşekkür ederim kartın ısı değerlerini falan kontrol edeceğim arkadaşım serin çalıştırdığını söyledi tepesine vantilatör bile koymuş ekstra belirli sıcaklığı geçince frekans düşürmesine kadar ayarlamış fakat mining bitince elinde kalmış eğer bir vram chipset sorunu yoksa kullanmak istiyorum kartı fakat diger parcalara zararı olur mu diye merak etmekteydim.

Bir sorun çıkmaz böyle bir şeyin çok kaba saba bir imkanı yok sayılır ama her ne kadar soğukta serinde çalışsalar bile bu makineler bir molaya girmediği için yorgun sayılabilecek cihazlar ve RX 580 çok vah vah kuvvetinde bir kart değil bunu herkes bilir.

Bir sorun olmaz fakat oc vs. o işlere girmeyiniz.
kartı aldım fakat fanları durmuyor sürekli dönüyor bunun nvidia gibi 60 dereceyi geçince dönsün vs gibi bir ayarı yok mudur

kartı aldım fakat fanları durmuyor sürekli dönüyor bunun nvidia gibi 60 dereceyi geçince dönsün vs gibi bir ayarı yok mudur

O özellik sadece NVIDIA kartlarda yok AMD kartlardada bulunuyor modelde modele üreticiden üreticiye değişir hangi RX 580 modeli var elinizde ve MSI Afterburner kurup fan ayarlarını kurcalayınız.

O özellik sadece NVIDIA kartlarda yok AMD kartlardada bulunuyor modelde modele üreticiden üreticiye değişir hangi RX 580 modeli var elinizde ve MSI Afterburner kurup fan ayarlarını kurcalayınız.
tesekkur ederim hocam kartı geri verdim maalesef vram arızalı çıktı ekran pavyon gibi oldu tesekkurler yardımlarınız icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…