Herkese merhaba yaklaşık 1 yıldır Mirillis Action programını kullanıyorum. Daha önce NVIDIA GTX 1080 kullanıyordum. FreeSync açık halde sorunsuz bir şekilde MP4 formatında video kaydı yapıyordu. Daha sonra sistemi sattım ve şu an 1 aydır da RX 5700 XT kullanmaktayım ve şöyle bir sorunum var; MP4 formatında video Kaydı alırken 100 FPS'den 50-60 seviyelerine düşüyor ve kare hızı da 60 yerine 35-40 civarında oluyor. AVI formatında hiç sorun yok ama dosya boyutu çok büyük oluyor. Yabancı forumlarda AMD ekran kartlarında FreeSync açıkken mirillis action programının stabil çalışmadığı yazmışlar. Ben de monitör arayüzünden FreeSync özelliğini kapattım ve MP4 formatında sorunsuz kayıt almayı başardım. Ama bu sefer de doğal olarak az da olsa yırtılmalar oluyor.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Bir iki tane eski sürümü kurup denedim, ama sonuç aynıydı. Programda bir sürü farı ayarını kurcaladım ama nafile. Monitör de freesync aktif edince daha doğrusu AMD ekran kartıyla freesync açıkken mp4 de yapıyor, abi de sorun yok. Anlamış değilim
Bir iki tane eski sürümü kurup denedim, ama sonuç aynıydı. Programda bir sürü farı ayarını kurcaladım ama nafile. Monitör de freesync aktif edince daha doğrusu AMD ekran kartıyla freesync açıkken mp4 de yapıyor, abi de sorun yok. Anlamış değilim
Donanım İvmesi veya kalite ayarını kurcalayın. Yırtılmanın çözümünü sadece FreeSync üzerinde aramak hata. Yırtılmaları önleyecek alternatif yollara yönelin.
Donanım İvmesi veya kalite ayarını kurcalayın. Yırtılmanın çözümünü sadece FreeSync üzerinde aramak hata. Yırtılmaları önleyecek alternatif yollara yönelin.
YouTube üzerinde araştırma yaptım fakat sorunlarla ilgili Türkçe kaynak bulamadım. Olanların hepsi ya crack nasıl yapılır, ya da ayarlarıyla ilgili ki zaten hepsi 1 sene öncesine falan ait
YouTube üzerinde araştırma yaptım fakat sorunlarla ilgili Türkçe kaynak bulamadım. Olanların hepsi ya crack nasıl yapılır, ya da ayarlarıyla ilgili ki zaten hepsi 1 sene öncesine falan ait
Evet lisanslı ama Türkçe olarak bir teknik destekleri yok sanırım... Şimdilik basit bir çözüm buldum. Kayda başlamadan önce monitörde freesync özelliğini kapatıyorum. Bir kez o şekilde kayıt alıp daha sonra kaydı duruyorum. Sonrasında ise freesync i tekrar açıyorum ve sorunsuz şekilde kayıt alabiliyorum.