Misafir ağı oluşturunca ping yükseliyor

M A S K

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Keenetic Omni DSL modem ve VDSL 24 Mbps internet kullanıyorum. Normal şekilde bağlandığımda 50-60 arası ping ile oynuyorum ancak 3-4 kişi bağlanınca ping arttığı için misafir ağı oluşturdum ve ana modemi sadece ben kablolu şekilde kullanıyorum. Hatta misafir ağına 5 Mbps hız sınırı koyuyorum ancak bu şekilde 70-80 arası pingten aşağı oynayamıyorum. Misafir ağını kurduktan sonra kimse bağlanmasa bile 70-80 ping değeri değişmiyor ilginç bir şekilde. Bunun sebebi nedir? Bir ayarı yanlış mı yapıyorum? Bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şey sanırım biraz normal çünkü misafir ağınada ayrı bir internet veriyorsun ya 5 Mbps verince 70 80 oluyor he benim internetim 8 Mbps ve evde 5 telefon 2 bilgisayar ve 1 televizyon bağlı 140 Ping alıyorum 3 4 kişi bağlanınca 10 20 ping artıyorsa pek bir şey olmaz bence ama olay biraz garip geldi o kadar kişi bağlanınca internetim 4 Mbps oluyor ama 4 Mbps'e 140 alıyorum garrrriiiiipppp.

Ben aslında onlara 5 Mbps vermiyorum ki hız limiti koyuyorum. Öyle olsa bile hadi kalsın bana 15 Mbps yinede beni 50-60la oynatması lazım normal değerim bu olması gerek sunucuya uzaklığımdan dolayı. Anlayamadım çok ilginç geliyor pingin artması. Bir tane bu işlerden anlayan bir arkadaş yardım etse süper olur.

Şu anki modeminizi daha kaliteli bir modem ile değiştirirseniz düzelecektir. Benim de 1-2 yıl önce kullandığım internet böyleydi, 3-4 kişi bağlıydı ve pingimde artış yaşanıyordu. Modemimi değiştirdim ve misafir gelince bile maksimum 10-15 ping artıyordu ve sabit kalıyordu.

Modemimi yeni aldım zaten. Modemle bir alakası olduğunu düşünmüyorum.
Yardımcı olabilecek yok mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…