Daha 10 dakika önce benden 2 yaş küçük kuzenim bilgisayarımın başından kalktı ve bilgisayara bakmak istemiyorum bile.
Fareye bakıyorsun sanki sel görmüş gibi olmuş,
Klavye mouse ile aynı kaderi paylaşıyor.
Tarayıcıdaki favorilerim karman çorman olmuş vb.
Bu durumlardan kurtulmak için ne yapabilirim? Odamı kilitlemeyi denedim fakat anahtar kaybolmuş bir çekmecede duruyor herhalde, bilgisayar bozuk desem illa bakmak istiyor. Çözüm yollarınızı bekliyorum.
PSU anahtarını kapat. Yaşı küçük bir çocuksa en fazla bakacağı yer monitör ekranı ya da fişlerdir. İnanır geçer. İnandırıcılık için biraz da gözünü boyayabilirsin.
Yazılımsal olarak çözüm:
Kendi Windows hesabınızı şifreleyin veya şifresini değiştirin.
Ve yeni bir hesap (kullanıcı) açın.
Mouse ve klavye için varsa evde eskilerden onu takıp kullandırabilirsin.
Çok samimi olduğun birisi değilse veya onun annesi/senin annen seni zorlamıyorsa oynamasına izin vermeyebilirsin bence. Senin bilgisayarın senin kararların. Eğer zorlama durumu söz konusuysa biraz abartı bir davranış olacak ama ekipmanların fotoğraflarını çek göster.
Oynatmıyorum derim oynatmam. Akrabam bile olsa ailem, arkadaşlarım vb. den sonra en çok değer verdiğim şey. Bir çocuk mutlu olacak diye ben derdini çekemem.
O ekran açılmadan bozuk olduğuna inanmaz. Sata kablosunu çıkar, boot diski bulunamayınca pc açılmayacak. Problemi anlayıp buraya başlık açarsa gerisi bizde.