Misafir çocuğu odadan nasıl kovulur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mal senin, ev senin. Karşı taraf istediği kadar ağlayabilir. Üstüne "itirazın varsa ağlayarak günlüğüne yazabilirsin" deyip geçebilirsin.

Sanırım beni anlamak istemiyorsunuz ben bilgisayar çocuğun hakkı demiyorum ama insan ilişkilerinde iki tarafında yaş göz önünde bulundurularak! Tolerans göstermesi gerekmesi lazım tabii bununda bir sınırı var.

@Nos NiTrOgEn Ağa bırak da izlesin çocuk ne olacak. Küçükken bende gittiğim yerlerde bilgisayar oynayanların başında onu izlerdim. Bilgisayarım yoktu. Hatta bir hevesle acaba bana da oynattırır mı derdim. Kendim söylemeye utanırdım. Şimdi her gelen misafirin çocuğu daha eve girer girmez direk benim yanıma gelir yanımda takılır. Rahatsız ederse veya ters bir şey yaparsa kızıyorum zaten bir dahakine tekrarlamıyor.
Ha bilgisayarla oynuyorsa ve bazıları bilgisayarın içinden geçiyor sanki ona bende sinir oluyorum. Çaktırmadan bilgisayara reset at. Ne yaptın ne oldu buna falan de. Sonra arkasını kontrol ediyormuş gibi yapıp PSU'nun düğmesini kapat. Bozuldu açılmıyor falan de biraz da hafif sinirlen. Zaten o suçluluk psikolojisiyle ortadan kaybolur.

Ayıp olmasın ama anlattığına göre çocuk hiç suçluluk psikolojisine girecek gibi durmuyor.

PC kapat ve kitap aç oku. Birkaç dakika içinde odadan sıvışıyor ve sende güzelce kapıyı kilitliyorsun.

Hocam hakkını savunmak iyi bir şeydir, ancak dediğim gibi çocuğu veya ailesini birazcık terslese ne olabilir onu bilmiyoruz, pek samimiyetleri olmayan biri bilgisayarın sahibinden izin almadan çat diye oturtuyorsa çocuğunu, karşıdaki kişi de bundan memnun değilse hakkını savunmak çok kolay, ancak aileler arasında samimiyet varsa salacak çocuğu ya da düzgünce uyararak (11 yaşındaki çocuğu ) kalkmasını bekleyecek.

Azönce annen seni çağırdı sende duydun mu? Gitsene hadi belki çikolata vercektir.

Ayıp olmasın ama anlattığına göre çocuk hiç suçluluk psikolojisine girecek gibi durmuyor.

Olayın detayına bakamadım ama ne olacak çocuk işte bırakın oynasın. Ya en baştan o bilgisayara oturtmayacaktı, bir bahane üretecekti, ya da biraz sabırlı olup gitmelerini bekleyecek. Şimdi kızsa veya dışarı atıp kapıyı kitlese. Çocuk gidip içeri oturacak, içerdekiler bu sefer soracak niye geldin buraya diye oda böyle böyle oldu diyecek. Boş yere adamın ailesi mahcup olacak. Tabii bir de o çocuğun açısından düşünmek lazım. Çocuğun hevesini kırmaya, üzmeye gerek yok. Güzel bir dille söylesen bile utanır, sıkılır boş yere. Tabii bunlar normal çocuklar için. Böyle şımarık veletler var mesela evinde sendeki bilgisayardan daha iyisi vardır. Hiç bilgisayar oynamıyormuş gibi gelir saldırır, laftan anlamaz cinsten. Ona tek çere silleyi koyup göndereceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…