Abi lütfen Kral oyuna bela okuma ben 8 yaşımda Metin2 ile tanışana kadar hep orda oynadım. Küçüklüğümden çok hatırası var. Bence en güzel oyunlar GTA 5 dışında Kral oyunda var
Odamda CS:GO Oynarken izliyordu, rekabetçide yenilmiştik klavyeye yumruk attım o gün bu gündür odama giremiyor bile tabi diğerleri bunu görmediği için giriyorlar.
Bu arada o Kral Oyun Oyunlar1 eskiden ne oynardım be.
Ben sinirlenip PC'nin Ram'lerini sökmüştüm. Anlamsızca söktüm halbuki HDD'kin Sata kablosunu çıkartsamda olurdu ama neden böyle bir şey yaptım bilmiyorum. Cebimee koyup işe gitmiştim.
Şimdi tavsiye veriyorum. Bu tavsiyelerden sadece bir tanesini yapınız:
Anakarta bağlı olan power switch kablosunu sökebilirsiniz
Ekran koruyucu açabilirsiniz
Ekran kartını sökebilirsiniz
HDD'nin kablosunu sökebilirsiniz
Monitörü kapatabilirsiniz
Oturumunuza şifre koyabilirsiniz
Fakat bilgisayarınız laptop ise:
Pilini sökebilirsiniz
Saklayabilirsiniz
Bilgisayarınızın olduğunu unutturabilirsiniz
Bir kere eve misafir gelmişti. Biraz uyanık bir çocukları vardı. Bende tam işe gidecektim, çocuk bilgisayarı gördü. Keskin bakışlarla bilgisayara baktıktan sonra salona çekildiler. Bende tam hazırlanıyordum. Birden bir ses duydum. Çocuk annesine:
- Anne abinin bilgisayarında oynayabilir miyim? Dedi.
Annesi de, abi izin verirse açarsın. Sor bakalım dedi. Evet onlar salondaydı. Aramızda 2 tane oda vardı. Acilen bir şey bulmam gerekiyordu. Buldum. RAMleri söküp poşetle cebime koydum. çocuk odama geldi. Masum masum bana bakıp izin istedi. Ne diyecektim? Ah, ya bilgisayarım bozuldu dedim. Çocuk etrafına bakındı. Birden belki birkaç kablo çıkmıştır dedi. Eyvah! Ne diyecektim. Çocuk kasanın kapağını işaret ediyordu. Bir şey bulmalıydım.
Sonra bakarız dedim. Paçayı kurtarmıştım. Çocuk nasıl birşeydi öyle. 11 yaşlarındayd. Tam çıkacakken laptopu saklamayı unuttuğumu hatırladım. Sakin adımlarla odama girdim ve kitaplıktaki laptopu çantasına koyarken çocuğun arkamda olduğunu fark ettim. Birden aaa senin başka bilgisayarında mı var dedi. Evet kurtuluş yoktu. Evet dedim. Sonra o beklediğim soru geldi. Açabilir miyim? O anda kafamı taşlara vurmak istedim. Neden akıl edemedim önceden saklamayı. Çocuğa verdim laptobu. işe gittim. Bütün gün çebimde RAM'i dolaştırdım
Bu arada tavsiyelerde bir en önemli maddeyi unutmuşum:
Kasayı yan yatır
4-5 sene önce arkadaşlarla oyun oynuyorduk, bir çocuk geldi, fişi çıkardı. Yapma deyip devam ettim, sonra bir daha fişi çıkardı. Çocuğu dışarı çıkarıp kapıyı kilitledim, kulaklığı takıp oyuna devam ettim. Bazı çocuklar acayip sinirlendiriyor, dayanamıyorum. Bunun dışında genel olarak ders çalışıyor gibi yapıyorum, (bilgisayarda) ailesi rahatsız etme falan diyor ben de rahat ediyorum.
Bize gelenler genellikle beni dinliyor, şuana kadar hiç rahatsızlıkyaşamadım .
"Bilgisayarda oyun var mı?" diyor, var ama oynayamazsın diyorum ve tamam diyip sadece yanımda oturuyor .