Misafir Çocuğundan PC Nasıl Korunur?

Çocuk cin gibiymiş, anlar.
Çocuk bilgisayardan anlıyorsa yapılabilecek çok az şey var şahsen, monitörün kablosu güçlü olur, takıp çıkartmak güç ister, monitör, klavye, fare hepsini çıkartıp çalışmıyor dese çocuk kabloları takamaz zaten.

Bence ekran kartını çıkar ve kutusuyla bir yere sakla çocuk da bilgisayarı açmaya çalışınca görüntü gelmesin sen de bozuldu dersin çocuk gidince de ekran kartını geri takar keyfine bakarsın.

Çıkar RAM'leri ve bozulduğunu söyle eline para geçtiğinde ilk fırsatta yaptıracağını da belirt. İstersen git dene falan de uydur bir şeyler emin ol karışmaz. Yeğenime aynı şeyi yaptım sırf bilgisayar ile uğraşmayıp sporuna, dersine odaklansın diye.

O zaman ağırlığınızı koyun. Oynatmıyorum, bilgisayar benim. Bilgisayara şifre koyun. Hatta fare, klavye her şeyi kaldırın boş verin. Alın telefonunuzu saat geç olmazsa ve çevrenizde kuzeniniz, yakın arkadaşınız varsa alın çekirdek ve kola konuşun. Odayı da kitlemeyi unutmayın.

Ben de eskiden her şeye evet oynatayım derdim ama artık hayır demeyi öğrenmelisiniz.

Güç kaynağının anahtarını kapatıp bilgisayarın açılmadığına inandırabilirsin. İnanmazsa bırak kendide bassın güç düğmesine.

Neyse bütün cevapları deneyeceğim yarın umarım bilgisayarıma bir şey gelmez. Yarın yazarım artık PC Allah yolunda mı turp gibi devam ediyor mu diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…