Misafir çocuklarından nasıl kurtulunur?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi birçok insanın evine misafir geliyor. Genellikle yanında çocuk da oluyor. Eğer o evde bir bilgisayar varsa bu çocuklar genellikle bilgisayara oturup oynamaya başlıyor.

Fakat bilgisayar konusundaki tecrübeleri bilgisayar sahibinin tecrübesi kadar iyi olmadığı için bilgisayara zarar verebiliyor. Mesela bilgisayara virüs bulaştırabiliyor, işletim sistemine zarar verebiliyor veya başka sorunlara yol açabiliyor. Benim ise en nefret ettiğim şey benim kendi YouTube hesabım açıkken bir misafir çocuğunun gelip gizli pencere özelliğini kullanmadan saçma sapan videolar izlemesidir. Bugüne kadar bu olay başıma hiç gelmedi (çünkü eve gelen misafirleri kesinlikle kendi iznim olmadan bilgisayar odasına sokmuyorum) fakat bu olaydan nefret ederim. Çünkü ben YouTube ana sayfamın tamamen teknoloji ve yazılım videoları ile dolu olmasını isterim. Saçma sapan Minecraft videoları görmek istemiyorum.

Şu anda evime neredeyse hiç çocuklu misafir gelmiyor, gelenler de bilgisayara oturmuyor. Fakat ileride böyle bir durumla karşılaşabilirim diye bu konuyu açtım.

Misafir çocuklarından nasıl kurtulunur?

Misafirlere söyleyerek? Sen onların telefonunu, cüzdanını alıp karıştırmıyorsan onlar da çocuklarına sahip çıkacaklar. İnternet kafeye gelmiyorlar, herkesin kişisel ve özel eşyası kendine.
Anneniz ile bozuşmak mı istersiniz hocam sonra.

Anneniz ile bozuşmak mı istersiniz hocam sonra.

Biz medeni insanlarız ortada bir rahatsızlık varsa kibarca söylenir, misafirimiz de anlayışla karşılar. Böyle bir ortam yoksa ertesi gün dersin bilgisayarım bozuldu, misafir çocuğu bozmuş 500 TL masrafı var. Görürüz o zaman kim ne yapıyor.

En son bana misafir çocuğu geldiğinde PC başından kalkmak bilmedi bende gittim evin elektriğini kestim sonra hiçbir şey olmamış gibi salonda oturdum PC yeniden açılınca şifre olduğu için kilidi açamadı ve oynayamadı deneyebilirsin tabii sistemine zarar vermeyi göze alıyorsan.

Ben odamin kapisini hep kapali tutuyorum. Gelenlerden de hic talep olmadi. Herkesin elinde bir telefon var, onunla ugrasip duruyorlar.

Ama cok haklisiniz.

Kaldi ki, ben kimsenin kurcalamasini istemem bilgisayarimi. Annem babam bile ellemez. Birsey izlemek isterlerse, ben tasir kurarim ekrani.

Kasanın içinden sabit diski çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…