Misak-ı Milli'nin önemi nedir?

closed.selim

Centipat
Makaleler
1
Yer
26°14'53"N 71°16'23"W
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 | RTX 4050 6GB, 16GB ram, 1TB ssd, İ5 14. nesil
Meslek
Öğrenci
Yani Suriye'den Irak'tan alacağımız iki karış toprağın bize önemi ne? Avrupa yakasını sormuyorum çünkü orası iki kıtanın ortak geçiş noktası ve ne kadar çok toprağımız olursa boğaz hakimiyetine daha çok sahip oluruz. Ermenistan kısmında da Türk kardeşlerimiz için köprü olmaz direkt erişimimiz olur. Ancak bana detaylı şekilde anlatabilecek birisi var mı? Bu topraklar nereden çıktı, neden önemliler ve neden şu an bunun için uğraşıyoruz?

Kuzey Irak'ta ve kuzey Suriye de çoğunluk Türktü ve Türkçe konuşuluyordu. (şu an nasıldır bilmiyorum.) Petrol kaynakları fazla.

Kuzey Irak'ta ve kuzey Suriye de çoğunluk Türktü ve Türkçe konuşuluyordu. (şu an nasıldır bilmiyorum.) Petrol kaynakları fazla.
Şimdi hatırladım bu dediğinizi. Irakta Türkmenler yaşıyordu değil mi. Türkmen köyleri var aslında birnevi bizim sahip olmasak da bizim halkımız. Ancak internette mecliste 1920 yılında çıktığı ilk bu sınırların. 1920'lerde petrol işlenebiliyor muydu? Yoksa bu sınırların değeri sonralardan mı daha değerli hale geldi?

Zaten misak-ı Milli'nin temel amacı Türk ve Türkçe konuşulan yerleri almaktı. O zamanlarda petrolün varlığından haberdarlardı Irak ve Suriye petrol bakımından zengin yerlerdi bu yüzden İngiliz'ler türklere bırakmadılar. Daha sebep sayılabilir fakat ana nedeni budur.

2 karış toprağı hafife almamak lazım, ufacık toprak bile ülkemiz için yarardır.
Haklısınız ancak onu yazarken herhangi bir yerleşim olmaz, topraklar tarıma elverişli değil, gölet vs. yok diye dedim. Yani herhangi bir amaca hizmet edecek bir parça değil anlamında yazmıştım.

Oldukça stratejik noktalar, Fırat ve dicle geçiyor, petrol o dönemde işleniyordu, bölgede yoğun Türk toplumuda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…