Çözüldü MİT lisanslı uygulamanın lisans doğrulamasını devre dışı bıraktım

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Yer
Hinohara Nishitama
Yahu normalde parasını verir geçerim de toplama bir electron uygulamasına 130 küsur dolar lisans ücreti istiyor yapımcı, bir de cihaz başına.

Bir anlık sinircik ile programı kaynak kodlarına ayrıştırıp lisans doğrulamasını kırıp tekrar derledim. Bunu yaparken de MİT lisanslı olduğunu gördüm.

Şimdi bu programın kopyalanması dağıtılması değiştirilmesi falan yasal ya, benim yaptığım da yasal mı oluyor?

Çözüm
Hocam, lisansın kaldırılması direkt olarak suçtur. Dağıtmaya vs. izin verse de lisansın korunması şarttır, yoksa onun var olmasının bir amacı olmaz.
The MIT License does allow commercial use. You can use, modify, and distribute the software in a commercial product without any restrictions. However, you must include the original copyright notice and disclaimers.
Lisans kaldırdın diye polis falan kapına dayanmayacak, kimse umursamaz da ama yaptığın teknik olarak yasal değil.
Tabii ki de yasal değil. Eğer üzerine düşerseler çok başınız ağrır.
Lisansa göre başkasının yaptığı şeyi satmaya da izin veriliyor. Kendi lisans doğrulama sunucumu kurup kafama göre satmama izin veriyor diye anladım ben bunu. Yanlış mıyım?

Users of software using an MIT License are permitted to use, copy, modify, merge publish, distribute, sublicense and sell copies of the software
MIT lisanslı yazılımın kullanıcıları; yazılımı kullanmaya, düzenlemeye, kopyalamaya, kendi adı altında atfı koruyup düzenleyerek paylaşmaya, dağıtmaya, alt lisans oluşturmaya ve satmaya izinlidir.

MIT lisansına dahil bütün modülleri istediğin gibi kullanabilirsin ancak mit lisansına dahil bir modül başka bir modül tarafından kullanılıyorsa ve bu modül farklı bir tip lisansa sahipse bu modülün sahip olduğu lisansa bağlı kalarak onu kullanabilirsin.

Hocam, lisansın kaldırılması direkt olarak suçtur. Dağıtmaya vs. izin verse de lisansın korunması şarttır, yoksa onun var olmasının bir amacı olmaz.
The MIT License does allow commercial use. You can use, modify, and distribute the software in a commercial product without any restrictions. However, you must include the original copyright notice and disclaimers.
Lisans kaldırdın diye polis falan kapına dayanmayacak, kimse umursamaz da ama yaptığın teknik olarak yasal değil.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…