MİT üniversitesine nasıl başvurulur?

kcyasin

Femtopat
Daha fazla  
MİT Üniversitesini hedefliyorum. 9. sınıftayım. İleride ne yapmalıyım, nereye çalışmalıyım?

Son düzenleme:
Belki bu haberlerde falan duymuşsunuzdur bu sene 2 kız harvard'dan burs kazandı. Amerika'da özellikle Mit gibi prestijli okullarda okumanın yolu paradan geçiyor. Para dediğimde az buz değil bu kazandıkları burslar milyonlarca TL değerinde. Okudukları okullarda Türkiye'de ki iyi okullardan oluyor burada yanlış anlamıyorsam kurumlar arası bağda iyi olmalı çünkü bizim üniversite anlayışımızla onlarınki bir değil olaya daha farklı bakıyorlar her gelen kapıdan giremiyor.

Açıkçası ben bile bu konuda tavsiye verebileceğimi düşünmüyorum ancak belli başlı temel şeyler var. Öncelikle İngilizce mecburi olarak anadil seviyesine getirmen gerekiyor bu dönem içinde de uluslararası dil sınavlarında yüksek puanlar alman gerek. Okulda sosyal olmalısın etkinliklere katılmalısın hatta proje üretip okulunu temsil etmelisin (olaya farklı bakıyorlardan kastım da burada devreye giriyor çünkü sizden yalnızca akademik başarı beklemiyorlar) Son olarak ortalamanı maksimum seviyede tutman dereceye oynaman gerekiyor.

Bunun için ev satabilirim.

Bu üniversiteler sınava falan pek bakmıyorlar. Ya çok iyi bir sporcu falan olman lazım ya da gerçekten oha dedirtecek bilimsel bir proje falan yapman lazımki kabul alasın.

Sınavla falan olmaz mı?

TEKNOFEST yarışması olur mu?

Teşekkürler ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…