Mitsubishi Lancer 1.6 İnvite alınır mı?

• Konuyu başlatan Bonita
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.430

Bonita

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
600.000 bandında sorunsuz, şık, güvenilir ve manuel vites Japon arabası bakıyorum.
Bu aracın 2011 modeli güzel duruyor ama nedense yollarda pek göremiyorum.
Yakıt olarak büyük ihtimalle LPG kullanırım.

Önerilere açığım.

Araç güzel ama LPG kullanirim derseniz belirli bir kilometreden sonra celik subap taktirmaniz gerekir. Sahsi görüşüm araç zaten az yakıyor LPG takip yazik etmeyin.

Muazzam yol tutar.
Motor sesi tatmin edici.
Sert vites geçişleri keyifli.
Tam anlamıyla kronigi olmayan bir arac.
(Kapi fitiliyle ilgili bir şeyi vardi ama tam hatırlamıyorum alirken dikkat edin masraf cikartmasin deniyordu)
Yanlış hatirlamiyorsam guvenlik konusunda ödülü vardi.

Spor suspansiyondan sebep cukurda tumsekde konforu berbat eder.
Her Japon gibi iceriye fazlasiyla ses aliyor.
Piyasasi diger araclara kiyasla cok zayif yani binmek icin alinacak bir arac.
100HP bir atmosferik benzinli olduğundan hizlanma acisindanda üzmez ama cok bir şey beklemeyin gitmiyor diyenler genelde CVT'yle katledilmis otomatik Lancer kullaniyorlar.

Konfor istiyorsaniz uzak durun. Ama derdiniz sürüş keyfiyse bu fiyat bandinda bu sorunsuzlukla baska aracda bulamazsiniz. Özellikle yol tutus olarak segmentinde rakipsizdir.

Yalniz lancer alirsaniz kule gergisi ralliart süspansiyon gibi eklentileri eksik etmeyin kesinlikle aracınızın cok daha tatli bir hal alir.

Kronik sorunu olmadığı söyleniyor hocam sizi üzmez. 2012-13 dizel Corolla da bakabilirsiniz aynı motor 2009 modelini kullanmaktayım şu an 510 bin Km'de 😀.

Yağ yakıyor mu? 1.4 D4D motorlar kronik yağ yakıyor çünkü fiyatının 1.6'dan daha uygun olma sebebi de biraz da o. Ben alacak olsam E150 makyajlı 1.6 ve manuel alırdım.

Başka bir başlıkta yazdığım deneyim;

Selam arkadaşlar,

Tamamen uzun vadeli bireysel kullanıcı yorumum ve kendi görüşümdür.
Aracı almadan önce ben de oldukça araştırma yapmıştım. Yorum yapan arkadaşları tenzih ederek söylüyorum; piyasada özellikle aracı aktif olarak kullanmamış ya da uzun süre deneyimlememiş kişilerin fazlaca yorum yaptığını fark ettim. Kulaktan dolma bilgilerle oluşan önyargılar çok yaygın. Ama şunu açıkça söyleyebilirim: Bugüne kadar kullandığım araçlar arasında beni en çok memnun eden kesinlikle bu oldu.

Hangi kasası olursa olsun —ister 1.5, 1.6 ya da 1.8 motorlu versiyonlarından biri— bu aracı gerçekten kullanmış herkesin memnun olduğunu görürsünüz.

Ben, beni yolda bırakmayacak, sürekli masraf çıkarmayacak, uzun ömürlü bir araç arıyordum. Lancer 1.6 Invite, bu beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Evet, bu bütçeyle daha yeni model araçlar da alınabilir. Ancak aynı fiyat bandında, Mitsubishi kadar sağlam mekanik yapıya ve dolu donanıma sahip araç sayısı gerçekten çok az. Piyasa araçlarıyla karşılaştırıldığında Lancer’ın farkı çok net hissediliyor. Teknoloji olarak daha güncel araçlar olabilir, ama dayanıklılık ve sürüş kalitesi açısından sanki Mercedes ya da BMW’nin en tutulan modellerinden birini kullanıyormuşsunuz hissi veriyor.

Ayrıca bu araç sizi kolay kolay sanayiye götürmez. Tamiri son derece basit, motor yapısı çok ulaşılabilir. Kaputu açtığınızda her şey gözünüzün önünde; “önce bunu sökelim, sonra diğerine ulaşalım” gibi uğraştıran durumlar yaşanmıyor. Bu da hem kullanıcı hem de usta açısından büyük bir avantaj.

Ben genelde sadece periyodik bakım ve yağ değişimi yaptırıyorum. Aklıma bir şey takıldığında da doğrudan yetkili servise gidiyorum ve her seferinde memnun kalıyorum. Hatta servisteki çalışanların çoğunun kendi aracının da Lancer olması dikkatimi çekti.

Kısaca özetleyeyim:
  • Piyasa araçlarıyla karşılaştırıldığında gönül rahatlığıyla tercih edilebilecek bir modeldir.
  • Parça ve servis sıkıntısı yok; sanayide ve serviste rahatça bakım yapılabiliyor.
  • Şehir içi yakıt tüketimi 7-8 litre civarında, uzun yolda daha da ekonomik.
  • Oynanmamış haliyle 117 beygir; ister dolu ister boş, bastığınızda oldukça güzel ivmeleniyor.
  • Direksiyon oldukça yumuşak, hız arttıkça sertleşiyor; sürüşte güven veriyor ve uzun yol için ideal.
  • Motor modifiyesi sevmem ama turbo gibi işlemler yetkili serviste rahatça yapılabiliyor.
  • Uzaktan çalıştırma, koltuk ısıtma, katlanır aynalar, lastik basınç sensörleri, cam otomatiği gibi birçok özellik serviste eklenebiliyor.
  • Yürüyen aksamı çok sağlam ve güvenilirdir, uzun yıllar sorunsuz kullanılabilir.
  • Günlük kullanımda performansı tatmin edici, yol tutuşu ve konfor seviyesi yüksek.
  • Fren mesafesi kısa, duruş performansı güven veriyor.
  • Kronik arıza konusunda yıllardır söylenen “sorunsuz araç” imajı gerçekten doğru.
  • Abartılmadan yapılan modifiye ile dikkat çeker, değer kaybı yaşamaz.
  • Kaput altı düzenli ve erişimi kolay; bakım ve onarımlar pratik şekilde yapılabiliyor.
  • 9 airbag ile geliyor, EuroNCAP’ten 5 yıldız almış güvenli bir araç.
  • Multimedya teybi ben taktırdım; geri görüş kamerası, offline navigasyon gibi özelliklerle yeni nesil araçlardan pek farkı yok.
  • Orijinal ses sistemi gayet güzel ve tatmin edici; ekstra arayışa gerek bırakmıyor.
  • Far sensörü, yağmur sensörü ve kapılar açık unutulduğunda otomatik kilitlenme gibi pratik ve kullanıcı dostu özellikleri mevcut.
  • Uzun vadede üzmeyen, güven veren, donanımlı ve sağlam bir araç.
  • Alırken de satarken de zarar ettirmez; temiz bir ilan gördüğünüzde uzun süre ilanda kalmaz, alan uzun yıllar kullanır.
  • Eksisi yok mu? Elbette var. Japon araçlarında klasik olan ses yalıtımı üst düzey değil. Ama günlük kullanımda rahatsız edici değil, oldukça makul düzeyde.
  • Teknik detaylara girmedim çünkü bu bilgiler internette fazlasıyla mevcut; ben burada gerçek kullanıcı deneyimini paylaşmak istedim.

İlk başta da belirttiğim gibi, yukarıda paylaştıklarım tamamen kişisel deneyimime dayanmaktadır. Eşimden, dostumdan ve kendi kullanım sürecimden edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaştım. Bu aracı almayı düşünen ve zamanında benim yaşadığım kafa karışıklığını yaşayanlara gerçek bir kullanıcı deneyimi sunmak istedim.

Saygılar, iyi forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı