Çözüldü MIUI 12.5.4/8 "Android sistemi" fazla batarya tüketiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
7
Selam. Elimde Xiaomi Redmi Note 8 2021, POCO X3 NFC ve Xiaomi 11t var. Note 8 ve POCO 12.5.4, 11t ise 12.5.8 sürümünü kullanıyor.

Batarya kısmına geldiğimde her zaman şarjın yaklaşık %10-15 civarını Android sisteminin, %5-7 civarını ise "diğer"in kullandığını görüyorum. Örneğin şu an 11T'nin %69 şarjı var. Ekran 615mAh yemişken Android sistemi 282 mAh yemiş.

11T'yi yeni aldığım için ekran süresini ölçmedim %60 olunca şarja taktım hep. Şu anda 11T'nin %69 şarjı var. 21 saattir etkin (şarja takılmamış), 3 saat ekran süresi var. Bu gidişle 10 saati devirecek gibi. Ama BT kapalı, GPS kapalı, 60Hz'de kullanıyorum ve yoğun kullanmıyorum (oyun falan yok), 21 saatin yaklaşık 3-4 saati az çeken yerde mobil veriyle geçti. Bu yüzden 10 saatin pek iyi olmadığını düşünüyorum. Redmi Note 8 2021'in de bataryası yine güzel gidiyor ama aynı sorun onda da var. POCO olanda da aynı sorun var ve eskisine göre daha kötü gidiyor bataryası.

Edit: Ayrıca gereksiz uygulamaların tümü arka planda kısıtlı, veri erişimi engelli ve önbellek ile gereksiz dosyaları düzenli siliyorum. Bildirim gönderen Discord, WhatsApp gibi birkaç uygulama var.

Diğer kullanıcılardan duyduğuma göre MIUI 13 ile bu sorun düzelmiş ama başka bir sürü bug var diye geçmeye korkuyorum.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Çözüm
Güncelleme: Miui 13.0.5'a (SKWEUXM) güncelledim (OTA ile). Batarya sorunu çözüldü. Şu anlık herhangi bir bug ile karşılaşmadım. Arayüzde oluşan ufak tefek kasmalar da geçti. Performansta herhangi bir düşüş olmadı.
İyi değil hocam. BT, GPS ve 120 Hz ekran açık değil. Ayrıca parlaklık en yüksekte değil. Tüm gün Wi-Fi'dayım. Birkaç uygulama hariç MIUI pil tasarrufunda. Normalde 5160 mAh batarya en azından 16-20 saat ekran vermeli diye biliyorum. Özellikle böyle yorucu olmayan bir kullanımda bu kadar su gibi gitmesi normal gelmiyor.

16-20 saat veren telefon varsa söyleyin dünyacak alalım hocam

Siz ekran süresinin ne olduğunu karıştırıyor olabilir misiniz? Ekranın açık kaldığı süreye deniyor. Sizin 16-20 saat dediğiniz süre son şarjdan sonra etkin süre olmasın?
Mesela benim 11T'm şarjsız 34 saat açıktı ancak 2 saat ekran süresi vardı sadece.

O daha kötüymüş hocam. Etkin süreyle neredeyse 1 gün civarı hocam. Ama ekran süresi bilmiyorum 5160 mAh bataryaya göre azıcık yetersiz gibi geldi gözüme. En azından 11-12 saat civarı almayı beklerdim.

O daha kötüymüş hocam. Etkin süreyle neredeyse 1 gün civarı hocam. Ama ekran süresi bilmiyorum 5160 mAh bataryaya göre azıcık yetersiz gibi geldi gözüme. En azından 11-12 saat civarı almayı beklerdim.
11-12 saat ekran süresini x3 proyla alabileceğinizi düşünmüyorum. İnternette diğer kullanıcılar "aynı" telefonla kaç saat ekran süresi alıyor bir araştırınız.

Bekleme süresi ise ne kadar yoğun kullandığınıza bağlı. Örneğin 8 saat ekran süresi olan bir telefonu 8 saat aralıksız ekranı açık kullanırsanız şarjı biter ve bekleme süresi de 8 saat olmuş olur.
Ama örneğin telefonu çok az kullanan biriyseniz ya da çok az şarj kullanan şeyleri kullanıyorsanız telefonun şarjı çok uzun süreler bitmeyebilir. Örneğin yakınımda Poco x3 NFC var. Ekran süresi 2 saati geçmez ama çok yoğun telefon görüşmesi yapar. Rahat 20-30 saat bekleme süresi alır.

Yani o halde telefonumda bir sıkıntı yok değil mi?

9 saat güzel bir süre. Riske girip güncellemenizi tavsiye etmem.
O halde hemen güncellemiyorum telefonu. Gelsin, kuran kursun, incelemelerini yazsınlar ona göre hareket ederim. Yani ne bileyim 9 saat bir tık az gibi geldi bana ama sürekli açık bırakırsam o kadar alıyorum. Normal kullanımda 1 gün civarı şarj etmediğim oldu. Hatta eski telefonumu 12 saatlik otobüs yolculuğunda en azından 2 kere şarj eder öyle gelirdim. Şimdi 12 saat sonunda %49 kalmış oluyor. Şaşmıştım gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…